Összefoglaló

2024.06.26. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 26.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Szerdán rendezték meg a Magyar Honvédség idei tűzoltó szakmai versenyét az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál. A honvéd tűzoltó alegységeknek nagy kihívást jelentő feladatokon keresztül kellett bemutatni tudásukat és rátermettségüket.

hírek, összefoglaló, Bács-Kiskun
Megmérkőztek egymással a honvéd tűzoltók Kecskeméten
Fotó: Bús Csaba

Egy új műfajban debütál hamarosan a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium diákszínjátszó köre. Répási Angéla vezetésével rockzenés darabot visznek színre, a próbák már javában folynak.

Rendhagyó módon zajlott a vasárnapi istentisztelet a soltvadkerti református templomban, ahol a legidősebb presbitert, a 90 éves Bazsa Mihályt köszöntötte a gyülekezet.

Kecskemét polgármestere volt a Rádió 1 Gong Téma című műsorának. Szemereyné Pataki Klaudia a csütörtöki közgyűlés legfontosabb napirendi pontjairól beszélt a rádióműsorban, köztük a volt tűzoltólaktanyával kapcsolatos tervekről és az önkormányzati lakások felújításáról.

Két személykocsi karambolozott Baján, a Budai Nagy Antal utcában. Az egyik jármű fel is borult. 

Már lehet jelentkezni az államilag támogatott diákmunkákra Bács-Kiskun vármegyében. A 2013 óta működő program keretében – július elejétől augusztus végéig – elsősorban az önkormányzatoknál, de a turizmusban, a mezőgazdaságban és a vendéglátásban is foglalkoztatják a fiatalokat. Idei újdonság az erdőgazdálkodás. A részleteket Kollár Péter, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztály főosztályvezetője osztotta meg a Rádió 1 Gong Téma című műsorában.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik egy tolvaj megtalálása érdekében.

A madárinfluenza járványügyi helyzet kedvező alakulásának köszönhetően, dr. Pásztor Szabolcs országos főállatorvos visszavonta a baromfik zártan tartására vonatkozó előírást. Azonban továbbra is érvényben marad a zártan etetés és itatás kötelezettsége, valamint a járványvédelmi minimum feltételek betartása – közölte honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában