Összefoglaló

2024.06.03. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 3.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A külgazdasági és külügyminiszter május 28-án adta át a Schneider Electric új okosgyárát Dunavecsén. Az eseményt követően készítettünk interjút Szijjártó Péterrel, akivel egyebek mellett a Fico-merénylet európai politikára gyakorolt hatásáról, a Kínával aláírt szerződéscsomagban foglalt beruházások megvalósításának üteméről, és egy lehetséges atomháborús forgatókönyvről is beszélgettünk.

a nap legfontosabb hírei, összefoglaló
Idén 80. alkalommal emlékeztek a holokauszt áldozataira
Fotó: Bús Csaba

Megemlékezést tartottak vasárnap a holokauszt 80 éves évfordulója alkalmából Kecskeméten, a városból elhurcoltak tiszteletére a vasútállomáson. A holokauszt megemlékezésén az Élet Menete Alapítvány múzeumkocsiját is megtekinthették az érdeklődők.

Ünnepi szentmisével indult a keceli Szentháromság templomban vasárnap délelőtt a nap, amely az úrnapi körmenettel folytatódott. 

Novemberre készül el a Soltvadkertet elkerülő országút. Ez kivezeti a forgalmat a településről, amelyen keresztül naponta akár tízezer jármű is keresztülhalad. Ez időnként nagyobb, mint a M6-os autópálya forgalma.

A Kalocsai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 17 éves, helybéli lány eltűnése ügyében.

Segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki miután nem adott elsőbbséget és elgázolt egy kerékpárost, a sérült férfit hátrahagyva elhajtott – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Akasztó a kiskőrösi térség egyik kulturális központjává vált. A hétvégén a Sziki Laboda magyarnóta-éneklő verseny hallgatói töltötték meg a helyi művelődési ház központját.

Kunadacs község önkormányzata az idei évben is megrendezte hagyományos falunapját. A rendezvényen átadták a Kunadacsért, valamint a Szebb Kunadacsért díjakat. Az idei esztendőben a település önkormányzatának kitüntető címét Dunai László, a település korábbi polgármestere vehette át.

Május 30-a óta körözi a rendőrség a 16 éves Dorinát, ugyanis a fiatal lány reggel iskolába indult, de onnan már nem tért haza. Kiderült, hogy nem ő az egyetlen, aki aznap eltűnt: két társával együtt veszett nyoma a tinilánynak – számolt be róla a borsonline.hu.

A hétvégén a Facebook átmenetileg törölte az M1 Híradó közösségi oldaláról Orbán Viktor miniszterelnök békemeneten elmondott beszédének felvételét. Az időzítés nemcsak a választási hajrá miatt különös, hanem azért is, mert Magyar Péter szombaton bejelentette: a háborúellenes kampány törlését kéri a közösségimédia-szolgáltatóktól.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában