Összefoglaló

2024.05.29. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 29.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A kecskeméti TST tánciskola ismét világbajnoki aranyéremmel tért haza a Horvátországban megrendezett hiphop-világbajnokságról. A 8 éves Duka Viki nemcsak aranyérmet kapott a nyakába, de még a több ezer hiphopinduló közül a legjobb női táncosnak járó különdíjat is átvehette.

Fotó: Pozsgai Ákos

A helyszínen elismerte az ittasságát az a férfi, aki kedden kora este a Kiskunhalas-Harkakötöny között vezető 5402-es úton utánfutós autójával letért az útról és árokba borult.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a lakásotthonból megszökött lány bizalmába férkőzött és több mint fél éven át prostituáltként dolgoztatta, miközben rendszeresen éheztette és bántalmazta.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Múzeumok Éjszakáján újból megnyitja a kaput a MiGálló és Szuhoj Fészek kiállítás Kiskőrösön a Baross utca 81 alatt. Június 22-én, szombaton délelőtt 9-től 16 óráig lehet látogatni a harci gépeket.

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 50 éves kecskeméti férfinak, akit közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal, könnyű testi sértéssel, rongálással, valamint garázdasággal gyanúsítanak - közölte a Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya. A letartóztatás ellen a férfi és védője fellebbezett.

Sikkasztás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség egy 33 éves férfival szemben. A Kecskeméti Járásbíróság tárgyalás nélkül, büntetővégzésben 240 óra közérdekű munka büntetést szabott ki rá – közölte a Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya.

A Kalocsai Rendőrkapitányság több lopási ügyben fejezte be a nyomozást a napokban. A gyanúsítottak ellen vádemelést javasolnak.

A magyar tanyavilág és az értékteremtő tanyai gazdaságok jövőjéről tanácskoztak kedden a bugaci Karikás Csárdában. A Kamra-túra Homokháti Gazdák Egyesülete első alkalommal, hagyományteremtő céllal elrendezte meg a konferenciát. Kezdeményezésükkel szeretnék felhívni a figyelmet a magyar tanyavilág létfontosságú szerepére és arra, hogy a tanyavilág megőrzése mindannyiunk felelőssége.

Az Egyetemi Önkéntes Pont, azaz a KÖZÖS. a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) kezdeményezésére indul el szeptembertől pilot jelleggel Magyarország öt felsőoktatási intézményében, elsőként Kecskeméten, a Neumann János Egyetemen, melyet szerdán adtak át az egyetem Campusán. A hallgatók körében már ismert más szolgáltató irodák mellett létrejövő KÖZÖS Pontokban az egyetemisták egy vezetővel és mentorokkal közösen dolgozva tervezik és koordinálják az önkéntes programokat.

Jó minőségű a Vadkerti-tó vize. A napokban vizsgáltatta be az önkormányzat, és az eredmények alapján nyugodtan lehet fürödni benne. Ennek ellenére a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ által kiadott fürdővízminőségi térképen a tó piros színnel van jelölve. A rikító szín a kifogásolt kategóriába helyezi Soltvadkert gyöngyszemét, a tavat.

Egy kocséri gólyafészekben lévő kis gólya lábára madzag tekeredett. Az önkormányzati dolgozóknak és a tűzoltóknak köszönhetően megmenekült a kis madár – derült ki a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában