Baleset

2024.05.29. 10:26

Utánfutóval együtt sodródott az árokba az ittas sofőr Harkakötönynél – galériával, videóval

A helyszínen elismerte az ittasságát az a férfi, aki kedden kora este a Kiskunhalas-Harkakötöny között vezető 5402-es úton utánfutós autójával letért az útról és árokba borult.

Pozsgai Ákos

A baleset egy balra ívelő kanyar után történt, amikor a Harkakötöny felé tartott az autó és a padkára hajtott, majd az utánfutó jobbra-balra kilengett. – Az utánfutó menet közben leszakadt és kis híján az autónknak vágódott, alig tudtuk elkerülni – mesélte a baleset részleteit Bokányi Zoltán, a Bajai Polgárőrség elnöke, aki szemből, Harkakötöny felől érkezett a családjával. Az autó és az utánfutó is az árokba csapódott, az autó az oldalára borulva állt meg.

baleset, katasztrófavédelem, 5402-es út
Utánfutóval együtt sodródott az árokba az ittas sofőr Harkakötönynél
Fotó: Pozsgai Ákos

A polgárőr – aki főállásba Baján mentősként dolgozik – azonnal a bajba jutott sofőr segítségére sietett, aki elmondása szerint a borulás közben kirepült az autóból. Közben egy másik érkező autós is megállt segíteni – akiről kiderült, hogy katonai egészségügyi szolgálatos – együtt húzták el a roncstól a sérült férfit. Az oldalára borult autó közben kigyulladt, egy érkező terepjárós férfi sietett poroltóval és oltotta el a lángokat.

A Kiskunmajsáról érkező mentők mellett Kiskunhalasról és Kiskunmajsáról érkezett egy-egy hivatásos tűzoltó egység a balesethez.

A sérült férfit – aki információink szerint a helyszínen elismerte a rendőröknek, hogy alkoholt fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült – az elsődleges ellátást követően a mentők a kiskunhalasi kórház sürgősségi osztályára szállították. A baleset pontos körülményeit a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!