Kecskemét

2024.05.29. 15:11

Közérdekű munkára ítélte a bíróság a sikkasztásban bűnös ácsot

Sikkasztás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség egy 33 éves férfival szemben. A Kecskeméti Járásbíróság tárgyalás nélkül, büntetővégzésben 240 óra közérdekű munka büntetést szabott ki rá – közölte a Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya.

Horváth Péter

A közlemény szerint a vádlott 2022 nyarán, a közösségi oldalon álnéven regisztrálva tetőfelújítási munkákat hirdetett, amire  egy tiszakécskei ingatlan felújítása érdekében az ügy sértette jelentkezett. Nem sokkal később a vádlott bűntársával együtt – akivel szemben az ügyészség közvetítői eljárás érdekében felfüggesztette a büntetőeljárást – felmérte az elvégzendő munkát, amit aztán 1 millió 650 ezer forintért vállalt. Az összeg az anyagok árát és a munkadíjat is tartalmazta. Néhány nap múlva ismét megjelentek a sértettnél, és 840 ezer forintot kértek anyagvásárlásra. A kifizetés feltételéül a munkálatok megkezdését szabta meg, ezért a vádlott két munkással leszedte a tetőcserepeket. A sértett átadta az előleget, és az erről szóló elismervényt a vádlott álnéven írta alá. Az előlegből 100 ezer forintért vásárolt alapanyagot, amit elvitt.

bíróság, ítélet
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Ezt követően azonban több munkát nem végezett el, és elérni sem lehetett. Az előlegből fennmaradó összeget a vádlott és bűntársa egymás között elosztotta és felélte. Az így okozott kár 732 ezer forint, amely az eljárás során nem térült meg. A bíróság döntése jogerős – olvasható a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!