Összefoglaló

2024.05.30. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 30.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Több fejlesztést is befejeztek Felsőszentivánon a közelmúltban. A napokban átadták a korszerű kibővített játszóteret, amit a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz 164 millió forinttal támogatott. Befejezték a községháza és a faluház fejlesztését, melyre közel 86,5 millió forintot hívtak le. Vörös Szilárd polgármester a felújítás részleteiről tájékoztatta hírportálunkat.

baleset, Kiskunhalas
Baleset történt az 5402-es úton, Kiskunhalasnál
Fotó: Pozsgai Ákos

A kerítést átszakítva repült a sertéstelep udvarára egy őz miatt az autó Halas közelében. A baleset a Harkakötöny felé vezető 5402-es úton történt csütörtök hajnalban a városszéli sertéstelep előtti kanyarban. Az autót vezető idős asszonyt a mentők a halasi kórház sürgősségi osztályára szállították.

Tovább növelte árbevételét a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 2023-ban, az előző évi, csaknem 4 milliárd euróval szemben tavaly több mint 5 milliárd eurót ért el; és az adózás előtti nyeresége is nőtt, a 2022-es több mint 96 millió euró után, tavaly mintegy 103 millió euró lett.

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki a háza előtt egy fémrúddal megütött egy férfit, aki azért csengetett be hozzá, hogy számon kérje rajta, amiért korábban indulatosan rászólt a háza előtt rollerező gyerekeire.

Szerdán Kecskemét város kiválóságait állami kitüntetésekkel díjazták. A díjakat Szemereyné Pataki Klaudia polgármester adta át a városháza felújított dísztermében.

Hamarosan kezdetét veszi a Magyarország Szépe című szépségverseny, melyen idén három hölgy is kötődik Bács-Kiskun vármegyéhez: Csipak Zsuzsanna, Geiger Zsanett, Katzenbach Andrea. A nézők júniusban a Duna Tv-n kísérhetik majd figyelemmel a műsort, és szurkolhatnak az általuk legszebbeknek.

Nagyszabású, hosszú évtizedek óta nem látott sportfejlesztési program indul Kalocsán. A város két meghatározó sportegyesülete, az Anda Kalocsai Futball Club (KFC) és a Kalocsai Kézilabda Club (KKC) elnöke Kohány Gábor, illetve Hartmann János, valamint dr. Filvig Géza polgármester sajtótájékoztatón ismertették a részleteket.

Háború vagy béke, fejlődés és folytonosság, vagy marakodás, ez a tétje a június 9-ei európai uniós parlamenti, megyei listás és helyhatósági választásoknak – hangzott el a Fidesz-KDNP kiskunhalasi nyilvános kampányzáró pikniktalálkozóján a Hirling József Lovaspark Kincsem Kávézó teraszán.

Új, közlekedőket segítő programot indított a Kecskeméti Városrendészet. A Jófej Városrendész elnevezésű program lényege szerint a programban regisztrált járműtulajdonosok SMS-t kapnak a városrendészektől, ha tilosban parkolnak, és 15 percük van arra, hogy megszüntessék a szabálysértést, addig nem kapnak bírságot. A program bevezetése mellett a térfigyelőkamera-rendszer is bővül a megyeszékhelyen – jelentette be Sipos László, Lévai Jánosné és Jánosi István önkormányzati képviselő a Kecskeméti Városrendészet székhelyén tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

Üléseztek a bajai képviselők: a mozi sorsa nem lehet kampánytéma, később tárgyalnak róla.

Az egész héten át tartó Nyitott Városháza programsorozat keretében fogadta a kecskeméti polgárőr-egyesületek és a Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőr Szövetség képviselőit Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere a városháza dísztermében. A polgármester köszönetet mondott a kecskeméti polgárőröknek a közbiztonságért végzett munkájáért.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában