Választás 2024

2024.05.30. 15:28

Kampányzárót tartott a Fidesz-KDNP kiskunhalasi frakciója – galériával

Háború vagy béke, fejlődés és folytonosság, vagy marakodás, ez a tétje a június 9-ei európai uniós parlamenti, megyei listás és helyhatósági választásoknak – hangzott el a Fidesz-KDNP kiskunhalasi nyilvános kampányzáró pikniktalálkozóján a Hirling József Lovaspark Kincsem Kávézó teraszán.

Pozsgai Ákos

Bányai Gábor kormánybiztos, a Fidesz-KDNP egyéni országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy a város fejlődése, a megvalósult fejlesztések, a város lakosságának pozitív irányú gondolkodása azt bizonyítja, hogy erős jobb oldali bástya épült ki a korábbi baloldali irányzat helyett. Szerinte erre bizonyíték az is, hogy ellenzéki oldaláról is többen elismerték a polgármester, a képviselő-testület munkáját.

Fülöp Róbert, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és Bányai Gábor kormánybiztos, a Fidesz-KDNP egyéni országgyűlési képviselője és Budai Gyula miniszteri biztos szerint
A képen balról-jobbra: Fülöp Róbert, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és Bányai Gábor kormánybiztos, a Fidesz-KDNP egyéni országgyűlési képviselője és Budai Gyula miniszteri biztos szerint
Fotó: Pozsgai Ákos

– A választókat nem kell meggyőzni, hogy ránk szavazzanak, hisz azt már mindenki tudja, hogy hova teszi majd le a voksát. Sokkal fontosabb, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjeit és listáját támogatók ne maradjanak otthon, mondván, hogy úgy is lefutott ez a verseny. Fontos, hogy mindenki meggyőzze azokat, akikről tudja, hogy velünk vannak, azok keljenek ki a fotelből június 9-én és jöjjenek el szavazni – hangoztatta a politikus. 

Budai Gyula miniszteri biztos szerint az EP-választások tétje a háború vagy a béke, utalt az Ukrajnában két éve zajló háborúra. – Ezt a háborút nem mi, hanem Oroszország és Ukrajna vívja egymással. Nekünk ehhez nincs semmi közünk. Mi tiszteletben tartjuk és fontosnak tartjuk Ukrajna területi egységét és szuverenitását, de ne ráncigálják bele Magyarországot mindenféle uniós bizottsági döntéssel ebbe a háborúba – jelentette ki a politikus, aki szerint az Ukrajnában egyre fogyó katonai létszámot az uniós tagországok besorozott katonáival szeretnék pótolni. Épp ezért szerinte az EP-választások meg fogják határozni Európa sorsát, hogy milyen irányba fog menni az elkövetkezendő időszakban.

Kiskunhalas sorsát pedig az fogja meghatározni, hogy ki lesz a polgármester, milyen összetételű lesz a képviselő-testület – hangoztatta a politikus, aki szerint nem mindegy, hogy az eddig jól teljesítő folytonosságot, a fejlődést képviseli a megválasztott új városvezetés, vagy újra marakodás jön, ami jellemző volt korábban Kiskunhalasra a 2010 előtti időszakban.

Fülöp Róbert, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje annak a reményének adott hangot, hogy ahogy az elmúlt tíz évben is, a választások után ismét létre tudnak hozni egy olyan képviselő-testületet, amely garantálja, hogy a város a megkezdett fejlődő pályán maradhasson. – Nagyon sok olyan fejlesztés áll még a település előtt, amelyek meghatározhatják a következő éveket, fontos, hogy ne olyan döntést hozzanak a választók, amely tévútra viszi a város életét az elkövetkező időszakban – húzta alá Fülöp Róbert, aki mindenkit arra biztatott, hogy menjen el választani és támogassák a Fidesz-KDNP jelöltjeit helyben, a megyei listán és az EP listáján is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában