Díjak

2024.05.30. 11:03

Állami kitüntetéseket adtak át a kecskeméti városházán – galériával

Szerdán Kecskemét város kiválóságait állami kitüntetésekkel díjazták. A díjakat Szemereyné Pataki Klaudia polgármester adta át a városháza felújított dísztermében.

Orosz Fanni Flóra

Ünnepélyes keretek között köszöntötték a város kiemelkedő teljesítményt nyújtó polgárait szerdán a városházán.

Az agrárminiszter az Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerést adományozta Spiegl János, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal volt Erdészeti Igazgatóságának nyugalmazott igazgatója részére, a szakmai informatikai fejlesztések, valamint az erdészeti jogalkotás terén végzett kiemelkedő munkájáért.

díjátadó, elismerés, Szemereyné Pataki Klaudia
A díjakat Szemereyné Pataki Klaudia polgármester adta át a városháza felújított dísztermében
Fotó: Orosz Fanni

Kiemelkedő zenei rendezői, művészi tevékenysége elismeréseként Erkel Ferenc-díjban részesült Károly Katalin, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház zenei vezetője.

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át Zsiniczki Márta, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház női szabója értékes szakmai munkája elismeréseként.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Pankotainé dr. Fazekas Andrea, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztályának jogtanácsosa, a gyermekvédelem és a gyámügyi igazgatás területén végzett példaértékű szakmai munkája elismeréseként.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt katonai tagozat kitüntetésben részesült Erkiné dr. Szécsényi Edit büntetés-végrehajtási alezredes, a Büntetés-végrehajtási Szervezet III. Agglomerációs Központja alárendeltségébe tartozó Bács-Kiskun Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetének alosztályvezetője a szervezet állományában több évtizeden keresztül végzett, kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként.

Nemzeti ünnepünk alkalmából a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át Ágoston Béla József, az Univer-Product Zrt. nyersanyagbeszerzési igazgatója, a hazai zöldségtermesztés sikeressége érdekében végzett több évtizedes áldozatos munkája elismeréseként.

Szintén a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Csapó Ágnes Mariann közgazdász, a kecskeméti Városi Alapkezelő Zrt. igazgatósági tagja, az Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Kft. volt ügyvezetője, a Bács-Kiskun vármegyei térség gazdasági életének fejlesztésében végzett innovatív szakmai tevékenysége elismeréseként.

A köztársasági elnök a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést adományozta dr. Koncz István László szülész-nőgyógyász szakorvos, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Szülészet-nőgyógyászati Osztályának főorvosa részére, vadászati témában írt szakirodalmi alkotásai, a magyar vadászmúlt nagyjainak emlékét megörökítő írói tevékenysége elismeréseként.

Ugyancsak a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át Kurdi Viktor okleveles építőmérnök, a BÁCSVÍZ Víz- és Csatornaszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke, Bács-Kiskun vármegye víz- és csatornaszolgáltatásának biztosítása területén végzett több évtizedes, innovatív szakmai tevékenysége elismeréseként.

A köztársasági elnök a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést adományozta Ötvös Nagy Ferenc ötvös iparművész, etnográfus, a Dunamelléki Református Egyházkerült Ráday Múzeumának ötvös-restaurátora részére, a múzeum ötvös-restaurátor és oktatóműhelyének megszervezésében betöltött szerepe, valamint a zománc-, különösen az erdélyi sodronyzománc-technika megőrzését szolgáló művészi és szakírói tevékenysége elismeréseként.

Ugyancsak a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át dr. Tóth Mária, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Bács-Kiskun Vármegyei Kirendeltségének igazgatója, a vármegyei szociális és gyermekvédelmi intézményrendszer magas színvonalú működtetésében és átalakításában vállalt jelentős szerepe elismeréseként.

A köztársasági elnök a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést adományozta Vécsy Vera Balázs Béla-díjas gyártásvezető, a Kecskemétfilm főgyártásvezetője részére, a hazai animációs filmkészítő műfaj területén öt évtizede elhivatottan végzett, magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként. 

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetésben részesült Barta Dóra Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus, érdemes művész, a Kecskemét City Balett, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház balett tagozatának vezetője, a Hírös Agóra Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Kecskemét város kulturális életében betöltött kiemelkedő szerepe, értékes táncművészi és programszervezői munkája elismeréseként.

Ugyancsak a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést vehette át dr. Boskó Mónika, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház I. sz. Belgyógyászat-Kardiológiai Osztályának főorvosa, példás, elhivatottsággal végzett gyógyítómunkája elismeréseként.

A köztársasági elnök a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetést adományozta dr. Kerényi János jogász, volt országgyűlési és önkormányzati képviselő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal volt kormánymegbízottja, az Országgyűlés Hivatalának politikai tanácsadója részére, Bács-Kiskun vármegye közigazgatásának átszervezésében vállalt szerepe elismeréseként.

Köszöntötték a Kandó csapatát is

A díszoklevelek átadása után Szemereyné Pataki Klaudia polgármester ajándékot adott át Ladányi Sándornak, a Kandó Racing Team alapítójának abból az alkalomból, hogy a napokban a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Technikumának Kandó Racing Team csapata a franciaországi nemzetközi energiahatékonysági autóépítő és tesztelő versenyen, a Shell Eco-Marathonon, elektromos prototípus autójával 26 európai csapatból a negyedik helyezést érte el a kontinens ranglistáján.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában