Varázshegy Fesztivál

2024.05.18. 17:03

Színészettel is foglalkoznak a kecskeméti óvodások – galériával, videóval

A Kálmán Lajos Óvoda Széchenyi sétányi feladat ellátási helye 12. alkalommal rendezte meg az óvodások Kecskemét városi és kistérségi dramatizáló találkozóját, a Varázshegy Fesztivált.

Orosz Fanni Flóra

A május 17-i fesztiválon a legkisebb színészpalánták csillogtathatták meg tehetségüket az óvoda falain belül. A város számos intézményéből összesen hét csoport adott elő, melyeket többek között Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő is nagy örömmel tekintett meg. A képviselő köszöntőjében kiemelte, hogy fontos, hogy a gyerekek már ilyen fiatalon is részt vehessenek tehetséggondozó programokon, hiszen nemcsak a lelki fejlődésre, de a személyiség fejlődésére is nagy hatással lehetnek ezek a foglalkozások.  

óvoda, varázshegy fesztivál, színészet
Varázshegy Fesztivált rendeztek Kecskeméten
Fotó: Orosz Fanni

A fiatal tehetségeket Csizmadia Ilona, a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonának programszervezője, Mészáros Katalin, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola nyugalmazott igazgatója, valamint Vörös Enikő, a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanító, dráma- és mesterpedagógusa értékelte a színes előadásokkal teli napon. 

Bár a színdarabok előadás egyfajta versenyszellemet ébresztett az ovisokban, mégis fontos, hogy a Varázshegy Fesztivál lényege a tehetségek bemutatása, a csapatban való dolgozás és gondolkodás, és természetesen az önfeledt jó kedv. Bár helyezésekkel nem, de oklevelekkel és apróbb ajándékokkal mindegyik szereplő gazdagodott.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában