Ápoló Klub

2024.05.18. 17:29

Kalap Jakab jótékonysági gyermekkoncertet ad Olíviáért

Kecskeméten – a csak fényt látó – Pataki Olíviáért ismét nagyszabású gyermekkoncertet szerveznek. Kalap Jakab gyermekkoncertje június 9-én, vasárnap 10.30-kor kezdődik. Az Ápoló Klubban a süteményvásárral egybekötött rendezvényre a belépőjegy ára 3000 forint.

Sebestyén Hajnalka

Pataki családról már számos alkalommal írtunk. Hat évvel ezelőtt Pataki Olívia extrém koraszülöttként 24. hétre jött a világra ikertestvérével, Dórával együtt. Olívia 5 naposan nagyon súlyos agyvérzést szenvedett, aminek következményeképpen halmozottan sérült, csak fényt látó gyermek. Mára 6 éves kislányokká cseperedtek, Olívia nagyon szépen fejlődik, kézen fogva sétál, ül. Önellátásra nem képes, nem beszél sajnos értelemben és mozgásban is le van maradva. Testvére Dóra ADHD-s, hiperaktív gyermek. Olívia a folyamatos fejlesztéseknek, gyógytornának köszönhetően napról-napra egyre szebben fejlődik, ezek költsége viszont hatalmas terhet ró családunkra, amit nem tudnak önerőből finanszírozni. Ez a koncert lehetőséget nyújt a családnak, hogy Olívia heti gyógytornáinak, fejlesztéseinek, intenzív terápiáinak költségeit fedezni tudják, a jövőben is biztosítani tudják számára a megfelelő ellátást.

jótékonyság, Pataki Olívia, koncert
Patakiné Mészáros Edina édesanya és a beteg kislány, Pataki Olívia
Fotó: Gulyás Sándor

Már egy évvel ezelőtt is szerveztek a család számára gyermekkoncertet Kecskeméten, az Ápoló Klubban. Idén is ott lesz, június 9-én, vasárnap. A rendezvény 10 órakor kezdődik, Kalap Jakab gyermekkoncert 10.30-tól látható. Kalap Jakab saját dalaiból álló Bábkoncertje a folk-világzene sokszínűségét ötvözi a magyar hagyományokkal, kialakítva ezzel sajátos egyedi stílusát, mely nagy sikert arat a gyermekek és szüleik körében. Magával ragadó előadásmódját átszövi az állandón a jelen lévő zenei és színpadi humor, mely egyúttal könnyen emészthetővé teszi a népzenei elemekre épülő produkciót. Műsora az élő koncert és a bábszínház csodálatos találkozása.

Jegyek a www.tixa.hu oldalon vásárolhatók meg. A jegy ára 3000 forint, de egy éven aluli gyerekeknek ingyenes. Aki nem tud részt venni, de szeretné támogatni Olíviát, megteheti. Olívia Szeme Fénye Alapítvány, bankszámlaszám: 10300002-13341103-00014908. További részletek a Facebookon: Olívia Szeme Fénye Alapítvány.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában