Istentisztelet

2024.04.09. 20:20

A református egyházközség megújított épületeiért adtak hálát Tasson – galériával, videóval

Hálaadó istentiszteletet tartott vasárnap a helyi református egyházközség Tasson, melynek keretében adtak hálát a nemrég felújított gyülekezeti termükért, illetve az elmúlt hét esztendő valamennyi felújításáért. Az ünnepi istentiszteleten Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét.

Gulyás Sándor

– A tassi gyülekezetnek nagyon gazdag, több száz éves története van. Az igazi fundamentum mennyei, és erre a bizalomra lehet építeni. Az alap és a mennyezet fogja körül életünket, nem tudunk olyan magasra nézni és nem tudunk olyan mélyre ásni, hogy ne Isten irgalmára találnánk. Megtartott életünk az, ami hálára indít minket. Mindig van miért hálát adnia a keresztyén embernek, és ezek az erős falak arra indítanak, hogy átgondoljuk, pontosan mi mindenért – fogalmazott Balog Zoltán, aki egyben kihangsúlyozta: fontos kérdés, hogy mennyien leszünk tíz, húsz, harminc év múlva, de sokkal fontosabb kérdés, hogy benne leszünk-e a közös üdvösségben. Isten ígérete megadja nekünk ennek lehetőségét.

igehirdetés, szentmise, Balog Zoltán
Az igazi fundamentum mennyei, és erre a bizalomra lehet építeni – fogalmazott Balog Zoltán püspök 
Fotó: Gulyás Sándor

Az igehirdetés után Dobos Bence tassi református lelkipásztor köszöntötte a jelenlévőket, külön kiemelte a helyi civil szervezetek képviselőit, akik pályázati partnereik voltak.

igehirdetés, szentmise, Balog Zoltán
Az elmúlt hét évben tizenhárom pályázaton vettünk részt és nyertünk támogatást – sorolta Dobos Bence tassi lelkipásztor
Fotó: Gulyás Sándor

– Az elmúlt hét évben tizenhárom pályázaton vettünk részt és nyertünk támogatást. Többek között megvalósult a parókia épületének energetikai korszerűsítése, a templom részleges, a tanulóház, a gyülekezeti terem, az I. Világháborús Hadisírok felújítása, jutott pénz a temető fejlesztésére, valamint a közösségfejlesztéshez kapcsolódó eszközök beszerzésére is – sorolta a lelkész, aki végezetül köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a fejlesztésekhez.

Németh Gábor polgármester köszöntőjében részletesen beszélt az új ravatalozó megépítéséről, ami a helyi egyházak szerepvállalásával valósulhatott meg. Az új ravatalozó tervét Czégány Sándor tassi származású főépítész készítette el. Önkormányzatunk az építkezésre 25 millió forint támogatást nyert a LEADER-program pályázatán. A hiányzó összeg a helyi egyházak szerepvállalásával, az adakozók jóvoltából, valamint jótékonysági rendezvények bevételéből gyűlt össze. Az önkormányzatnak 30 millió forint saját erővel kellett hozzájárulnia a beruházáshoz.
A közgyűlés lezárása után a gyülekezet tagjai és vendégeik közösen fogyasztották el a bőséges estebédet a helyi sportcsarnokban.

A templom tervei is közszemlére kerültek

A Tassi Református Egyházközség féltve őrzött kincsei közé tartoznak az 1888-ban épült templom 1884 tavaszán készült eredeti tervrajzai. A nemrég restaurált, eredeti tervrajzokat a lelkészi hivatalban lehet megtekinteni.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában