11. Báron Bábos Találkozó

2024.04.22. 13:19

Óvodások és iskolások mutatták be bábelőadásaikat a kecskeméti találkozón – galériával, videóval

Báron László, báb- és művészetpedagógus, a kecskeméti Ciróka Bábszínház alapítója születésnapján, hétfőn rendezték meg a 11. Báron Bábos Találkozót a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely körtermében.

Lizik-Varga Katalin

A vendégeket Szirtes Józsefné és Kovács Hajnalka, a Báron Bábos Műhely alapító tagjai köszöntötték, majd Funkné Szurok Eszter vezetésével közös öröménekléssel kezdték meg a gyerekek bábos találkozóját.

bábelőadás, találkozó, gyerekek
Óvodások és iskolások mutatták be bábelőadásaikat a kecskeméti találkozón
Fotó: Lizik-Varga Katalin

Elsőként az óvodások, utánuk pedig az iskolás csoportok mutatták be bábos történeteiket a közönségnek. A rendezvényre három óvodás és három iskolás csoport érkezett.

Az óvodásokat a Forradalom Utcai Óvoda Cica Bábcsoportja, a Katonatelepi Óvoda Maci csoportjának bábosai és a Hosszú Utcai Óvoda Süni csoportja,  az iskolásokat pedig a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és AMI Tücsök Bábcsoportja és a Diridongók Társulat, valamint a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Vándorbot Bábosköre képviselte.

A bábelőadások között sem unatkoztak a gyerekek, ugyanis a díszletrendezések alatt gyermekjátékokat játszottak velük és az éneklés is jó mókának bizonyult. – Báron László, a Ciróka Bábszínház alapítója sokunkat tanított, és most az ő örökségét visszük tovább ezzel a találkozóval – mondta Kovács Hajnalka, művésztanár, múzeumpedagógus, a Báron Bábos Műhely alapító tagja, a rendezvény egyik szervezője. Hozzátette: a céljuk az, hogy fenntartsák a pedagógus-bábos hagyományt.

Mint mondta, a találkozó egyik fontos eleme a szakmai megbeszélés is, ugyanis egymás munkáját szeretettel  és segítő szándékkal segítik, valamint a csoportok és a felkészítő pedagógusok jó tanácsokat is visznek magukkal útravalóul.

A rendezvényt a Magyar Bábjátékos Egyesület, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, a Ráday Múzeum és a Fornetti támogatták.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában