Rendezvény

2024.04.10. 13:05

Kovács László kalocsai fazekasmester a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja lett – galériával

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Népművészeti Tagozatának hivatalosan is levelező tagja lett Kovács László kalocsai fazekasmester, Kalocsa város díszpolgára, miután kedden megtartotta székfoglaló beszédét.

Zsiga Ferenc

Kalocsa jó hírét vitte, és a rangos testületben a várost, annak hagyományait is képviseli majd Kovács László, aki székfoglaló beszédét Az én mesterségem – Szakmáról, közösségről, hagyományteremtésről, tudásátadásról címmel a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg, Kékedi László fafaragó, az MMA Népművészeti Tagozata vezetőjének levezető elnöklete mellett. 

előadás, fazekasmester, Kovács László
Kovács László fazekasmester
Fotó: Zsiga Ferenc

Kovács László beszédében egyebek mellett elmondta: egy ember ott, azon a településen válhat igazán mesterré a szakmájában, ahol született és élte élete legjavát, ezért minden településnek hatalmas energiát kell abba fektetnie, hogy helyben tudja tartani a fiatalokat.
A fazekasmester laudációját Imre Károly, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat Közművelődési Intézetének nyugalmazott igazgatója olvasta fel. Az eseményen az MMA elnökségét Pécsi Györgyi elnökségi tagja, Kalocsa város Önkormányzatát Simon Zoltán alpolgármester képviselte.






 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában