Borszemle

2024.04.04. 17:43

Kihirdették a Kalocsa és Vidéke Borverseny eredményeit

Nemrégiben tartották meg a kalocsai és környékbeli borászok immár hagyományos seregszemléjét az E.T. Pizzériában.

Zsiga Ferenc

 A korábbi évek gyakorlatától eltérően a jó borok kedvelői a versenyen való részvétel szándéka nélkül, látogatójeggyel is végigkóstolhatták a kalocsai és környékbeli pincékben érlelődő, legnagyobb becsben tartott borokat. Velük és a résztvevőkkel együtt természetesen szakmai zsűri is értékelt, az így kapott összes pontszám alapján osztották ki a díjakat. A közel száz borminta minősítésében az utóbbiak, a közönségdíj vonatkozásában a laikusok minősítése volt perdöntő

Az E.T. Pizzériában tartották a kalocsai és környékbeli borászok immár hagyományos seregszemléjét
Fotó: Zsiga Ferenc

A közönség díjat kékfrankos rozéjával Deák Gábor érdemelte ki. Nagy Arany elismerést kapott Szörényi Tamás kékfrankos rozéja és Balaton Péter zweigeltje, mindhárom a 2023-as évjáratból.

Aranyérmes lett fehér borok között Deák Gábor Zöld veltelinije, Király Róbert generosája és olaszrizlingje, Szörényi Tamás meszesi küvéje és Vollár Gábor zöld veltelinije. A rozék közt Balaton Péter kékfrankos-zweigelt küvéje és Deák Gábor kékfrankosa kapott aranyat. A vörösek közül Antal György Dunagyöngye sillere, Bodocz László Otelló sillere, Gáll Tibor cabernet sauvignonja (2020) és Guzsván József kékfrankosa.

Ezüstérmet kapott a fehér kategóriában: Antal György (Aletta), Bagó Zsolt (Irsai Olivér), Balaton Péter (fehér burgundi), Bodocz László (cserszegi fűszeres), Gáll Tibor (generosa), Király Róbert (Olaszrizling, 2020), Kovács Ferenc (cserszegi fűszeres) Kovács János (cserszegi fűszeres), Török Imre (Aletta). Rozék közül:  Horváth Róbert (kékfrankos), Vollár Gábor (Merlot). Vörös borok: Deák Gábor (kékfrankos), Király Róbert (Merlot), dr. Matos Ferenc (cabernet sauvignon, 2021), Szűcs Zoltán (tolnai vörös, 2021).

Bronz minősítést kapott, a fehér borok között: Bagó Tamás (Irsai Olivér), Balaton László (Aletta,Irsai Olivér, kövidinka), Georgina Borház (zöld veltelini, valamint olaszrizling), Györök Gábor (pölöskei muskotály, 2021 és a meszesi küvé bora), Klasnyánszki Attila (Bianca); a vörösborok között Pécsi István (meszesi vörös küvé) tétele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában