Összefoglaló

2024.04.02. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 2.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A napokban nyitotta meg kapuit Bugacon az Aranymonostor Látogatóközpont, ahol a település határában közel 15 éve folyó ásatássorozat eredményeként feltárt Árpád-kori monostort és az ott talált páratlan leleteket a legmodernebb technológiák segítségével mutatják be. A létesítmény vezetésére Kárpáti Ritát kérte fel a bugaci önkormányzat. Az igazgatóval szakmai pályafutásáról és terveiről beszélgettünk.

0006
Fotó: Pozsgai Ákos

Zoboki Gábor építész volt a Hír FM kecskeméti adásának vendége, aki az innovációs tudáspark tervezéséről beszélt a rádióműsorban. A terveket a Neumann János Egyetemmel közösen mutatták be a sajtónak.

Jákob Zoltán, hartai származású milliárdos üzletember a Heim Pál Gyermekkórházba látogatott húsvét alkalmából.

Két kisteherautó ütközött össze az 52-es főút 11-es kilométerszelvényénél, Kerekegyháza térségében, a település felé vezető elágazásnál. Az ütközés erejétől az egyik jármű az oldalára borult. 

Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett egy 70 éves férfi a múlt heti kiskunmajsai háztűzben, amikor egy kétszintes családi ház égett. A hatalmas lángokat a szomszédok vették észre, akik hívták a tűzoltókat.

Nagy ütemben létesülnek játszóterek Kecskeméten. 

Benépesült a gólyafészek Szabadszálláson.

Idén is hárman kapják meg a Kiskunhalas Város Közneveléséért Díjat, a képviselő-testület zárt ülésen döntött a díjazottakról.

12 éves gyerek lövöldözött egy finn iskolában: egy diák meghalt, kettő megsebesült.

Ismét sikerült! A kecskeméti TST tánciskola New Generation formációja és egyik tagja, a 8 éves Duka Viktória szólóban újra kijutott a világbajnokságra. A kiváló eredmény azonban nem elég, most arra gyűjtenek a fiatal táncos tehetségek, hogy ki tudjanak utazni Horvátországba, a vb-re.

Folytatódik a főtér felújítása Kisszálláson, ahol a buszállomás előtti parkban megújul a régi uradalmi kút, egy új szökőkút is épül, valamint térköves sétányt alakítanak ki, amit két oldalról virágok öveznek. A felújítás két részben valósul meg, összesen több mint 20 millió forint értékben a Felső Bácska Vidékfejlesztési Egyesületnek a település életminőségét célzó pályázata keretében.

Összesen húsz nehéz körülmények között élő családnak juttattak el tartós élelmiszerekből álló csomagokat a kiskunhalasi Rotary Club tagjai a helyi tanyagondnoki szolgálatok közreműködésével.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában