Súlyos sérülés

2024.04.02. 13:40

Lélegeztetőgépen, mélyaltatásban tartják a majsai háztűz sérültjét – galériával, videóval

Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett egy 70 éves férfi a múlt heti kiskunmajsai háztűzben, amikor egy kétszintes családi ház égett. A hatalmas lángokat a szomszédok vették észre, akik hívták a tűzoltókat.

Pozsgai Ákos

Méteres lángokban állt az épület teljes tetőszerkezete, amikor az első tűzoltó egységek megérkeztek, a környéket belepte a fekete füst, egy hetven év körüli pár otthona égett. A nő bátyja is velük élt a családi ház melléképületében, információink szerint a tűz onnan indulhatott el. A feltételezések szerint a férfi a teraszon cigarettázott és elképzelhető, hogy nem oltotta el rendesen a csikket, ami a tűzhöz vezetett.

háztűz, katasztrófavédelem, súlyos sérülés
Kigyulladt egy melléképület Kiskunmajsán március 26-án
Fotó: Pozsgai Ákos

A férfira a tűzoltók az ágy mellett a földön találtak rá és hozták ki az égő házból. Súlyosan megégett, felmerült nála a légúti égés veszélye, ezért már a helyszínen légútbiztosítást alkalmaztak, ezt követően stabil paraméterekkel szállították kórházba a sérültet – nyilatkozta Hangai József, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs munkatársa. A férfit, úgy tudjuk, hogy azóta is lélegeztetőgépen, mélyaltatásban tartják.

A tűz a melléképületről a családi házra is átterjedt, a terasz falambériás része vihette tovább a lángokat az épületbe, a kiskunmajsai, kiskunhalasi és kiskunfélegyházi tűzoltók nyolc vízsugárral oltották a lángokat. Úgy tudjuk, hogy a családi ház felújítását néhány hete fejezték be, most csak a nappali és két szoba maradt viszonylag épen, több évtized munkája percek alatt lett a tűz martaléka, az anyagi kár 100 millió forintra tehető. A leégett tetőt a falakig visszabontották, a törmeléket az önkormányzat segítségével hamarosan elszállítják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában