Fejlesztés

2024.04.02. 16:09

Díszes uradalmi kút és virágokkal övezett térköves sétány is épül Kisszálláson – galériával, videóval

Folytatódik a főtér felújítása Kisszálláson, ahol a buszállomás előtti parkban megújul a régi uradalmi kút, egy új szökőkút is épül, valamint térköves sétányt alakítanak ki, amit két oldalról virágok öveznek. A felújítás két részben valósul meg, összesen több mint 20 millió forint értékben a Felső Bácska Vidékfejlesztési Egyesületnek a település életminőségét célzó pályázata keretében.

Pozsgai Ákos

A munkálatok első üteme már tavaly elkezdődött, az öreg bokrokat és a veszélyessé vált fákat távolították el. Láthatóvá vált az egykori uradalmi kút is, amit szinté jócskán körbenőttek a cserjék és a gyomnövények. Lebontották a kutat körbeölelő romos kerítést is. 

felújítás, sétány, kút
Felújítják Kisszállás főterét 
Fotó: Pozsgai Ákos

A munkálatokat némileg hátráltatta, hogy második világháborús lőszerekre bukkantak a kút mélyén, amit a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezredének tűzszerészei távolítottak el és a további feltárások idejére is folyamatos tűzszerész biztosításra volt szüksége.

A megújuló uradalmi kút közelében egy új szökőkút is épül, valamint térköves sétány a tér mindkét oldalán, merthogy időközben elkezdődött a beruházás második üteme is. A sétány mindkét oldalán virágokat és új facsemetéket is ültetnek majd. A tér újraparkosítását az önkormányzat saját forrásból végzi el, külön szakembert kértek fel a dísznövények kiválogatására és elhelyezésére.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában