Adomány

2024.04.02. 19:50

Idén is szegény sorban élő családokat segített a halasi Rotary – galériával, videóval

Összesen húsz nehéz körülmények között élő családnak juttattak el tartós élelmiszerekből álló csomagokat a kiskunhalasi Rotary Club tagjai a helyi tanyagondnoki szolgálatok közreműködésével.

Pozsgai Ákos

Februárban rendezett jótékonysági bált a kiskunhalasi Rotary Club, az esemény bevételéből származó félmillió forintot a városban élő rászoruló családok megsegítésére fordították. – A darabonként huszonötezer forint érékben összekészített csomagokban liszt, cukor, rizs, fűszerek, füstölt áru, gyümölcslé mellett, keksz és némi édesség is volt – mondta el hírportálunknak Kastyják Jánosné, a Rotary Club tagja.

adomány, rotary club, jótékonyság
A kiskunhalasi Rotary Club húsz rászoruló családnak juttatott el félmillió forint értékben tartós élelmiszereket 
Fotó: Pozsgai Ákos

A csomagokat még a húsvéti hétvége előtt eljuttatták a családoknak, ezzel is szebbé téve ünnepeket.

A kiskunhalasi Rotary Club hosszú évek óta segíti a nélkülöző családokat, jótékonysági tevékenységük azonban a társadalmi felelősségvállalás más területein is megmutatkozik, így például segítik a tehetséges diákokat is, valamint jelentős összeggel támogatják a halasi középiskolásokat érintő cserediák programot is, ennek keretében Japánban, Ausztráliában, Dél-Amerikában, Afrikában, Angliában, Németországban és számos más távoli országban tanulhatnak a halasi gyerekek a Rotary Interact segítségével.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu YouTube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában