Összefoglaló

2024.04.17. 21:10

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 17.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Kecskeméten, a Rudolf laktanya területén tartottak sajtótájékoztatót szerdán. A fő téma a városfejlesztéseket is érintő négy stratégiai fontosságú Pillér volt, valamint szó esett kecskeméti fejlesztésekről, így a Rudolf laktanya területét érintő beruházásokról is.

rendőrségi bemutató, Kecskemét
Rendőrségi bemutató Kecskeméten
Fotó: Orosz Fanni

Egy igazán emlékezetes, élményekben és eredményekben gazdag hétvégén vannak túl a kecskeméti Fantasy Dance Company Tánc-Sport és Légtornász Egyesület légtornász tehetségei. A III. Silk Dance Nemzetközi Légtánc versenyről aranyérmek sokaságát hozták el.

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség, civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg a kiskőrösi Revaló Pál Közösségi Központot szerda délelőtt ünnepélyes körülmények között. A centrum egyben otthonául szolgál a jövőben a Bács-Kiskun Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központnak is.

Két fiatal összeverte és kirabolta az idős férfit Tiszaalpáron.

Erről dönt a közgyűlés: új kerékpárutak épülhetnek, és 500 milliós bérlakásprogram indulhat Kecskeméten.

Sikkasztás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki egy családi ház tetőcseréjét elvállalva az anyagvásárlásra átvett előlegből nem vásárolta meg az ígért építőanyagot, ehelyett eltűnt, otthagyva a lebontott tetőt.

Kalocsa olyan növekedési pólus központi helyén fekszik, amely kiváló adottságokat, előfeltételeket jelent egy város, egy közösség számára, hogy emelkedő pályára álljon – fogalmazott a területfejlesztési miniszter kedden az érseki városban. Navracsics Tibor a kalocsai Városi Színházban megtartott területfejlesztési fórumon azt mondta, Kalocsa térsége óriási lehetőség előtt áll, hiszen a paksi beruházás, valamint az új Duna-híd és az ezzel összefüggő infrastrukturális fejlesztések a közeljövőben már nagyon komoly pozíciójavulást eredményezhetnek a város számára.

Szerdán a Rendőrség, " Házhoz Megyünk. Biztonságban Magyarországon." programsorozatának adott otthont a kecskeméti Széchenyi István Közösségi Ház.

A császártöltési Lakner Borház adott helyet az idei Hajós-Bajai Borvidéki borversenynek szerdán délelőtt. A cég napokban elkészült Napforduló Éttermében dolgoztak a bizottságok. A borvidékről 69 fehér, 15 rosé, 2 siller, és 30 vörös mintával neveztek a pincészetek.

A község önkormányzata a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzatnál lévő TOP Plusz pályázat keretében 73,76 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból két önkormányzati épület energetikai korszerűsítését valósította meg.

Kristállyal kereskedett egy jánoshalmi férfi, a rendőrök elfogták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában