Elismerés

2024.04.08. 11:20

Utoljára adják át a Gergely Alexandra-emlékdíjat Baján

Április 21-én, vasárnap délelőtt 11 órakor Baján, a Turisztikai Központban adják át a Gergely Alexandra-emlékdíjat ünnepélyes díjátadó ünnepség keretében. Azt a díjat, amelyet minden évben egy olyan embernek ad át a Gergely Alexandra Emlékdíj Alapítvány, akinek élete, tevékenysége példa mások számára. Idén utoljára adják át a rangos elismerést. A díj alapítójával, Gergely Alexandra Szasz édesanyjával, dr. Gergelyné dr. Tóth Évával beszélgettünk, aki egyben az alapítvány elnöke is.

Rab Rita

– Mit lehet tudni az idei díjazottról?

Alapítványunk idei, egyben utolsó emlékdíját Sávolt Karolina 13 éves alkotóművész nyerte el. A rendkívül tehetséges fiatal lány, 9 évesen kezdett el festeni, autodidakta módon sajátítva el tudásának alapjait. Karolina kitűnő tanuló, kiválóan beszél angolul és spanyolul, napi szinten sportol, korosztályos országos teniszbajnok. Olajfestményei gyönyörűek, sajátságos stílusúak, felhívják a figyelmet a jelen szépségeire. Számos sikeres, önálló kiállítása volt, az elmúlt két évben Budapesten, Dubajban, Nizzában és Barcelonában is. Karolina célja, hogy festményeivel felhívja a figyelmet a természetvédelemre, a fenntarthatóságra, a környezetvédelemre, az állatvédelemre, valamint hogy tehetséges, hátrányos helyzetű gyerekeknek tudjon segíteni művészetével. Az ünnepélyes díjátadót ezúttal Baján rendezzük. A díjátadó nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várunk. A díjazott egy díszoklevél, egy Gergely Alexandra arcképét tartalmazó bronz emlékplakett és egymillió forint pénzjutalom megérdemelt tulajdonosa lesz.

Sávolt Karolina és Gergelyné dr. Tóth Éva
Sávolt Karolina és Gergelyné dr. Tóth Éva
Fotó: Beküldött fotó

– Miért ez az utolsó alkalom?

– Szasz 17 éves volt, így a 17 díj a méltó hozzá.

– Minden évben színvonalas program keretében adják át az elismerést. Idén milyen programra számíthatnak mindazok, akik csatlakoznak a meghívásukhoz?

– A műsorvezetésre Pethő Atilla Prima díjas zenetanárt kértük fel, a meghívott énekes a csodás hangú Terray Orsolya lesz. A szórakoztató táncműsorban a Dance Show Tánccsoport, a Pitypang Tánciskola és a PSN Zrt. Aerobic szakosztálya lép színre. A műsor rendezője Wolf Dominika, a Dance Show Tánccsoport alapítója és vezetője. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Gergely Alexandra

Szasz, vagyis Gergely Alexandra Baján született 1989. április 20-án. A gyönyörű szép, okos és tehetséges lány élte a fiatalok megszokott életét, aztán egyszer csak gyökeresen megváltozott minden. Szervezetét egy szörnyű és ritka daganatos betegség, a Ewing-szarkóma támadta meg. Gergely Alexandra minden erőfeszítés és emberfeletti küzdelem ellenére 2007. február 7-én meghalt. Még nem volt 18 éves sem – olvasható a Gergely Alexandra-emlékdíj oldalán, ahol a díjról és az előző díjazottakról is olvashatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában