Széchenyi István Közösségi Ház

2024.04.04. 16:50

Mennyire véglegesek döntéseink? – erre keresi a választ a kecskeméti olvasókör

A kecskeméti Széchenyi István Közösségi Ház április 5-én várja a könyvkedvelőket 16:30-tól a Szinesztézia Olvasókörbe, ahol ezúttal Szerb Antal Utas és holdvilág című művét veszik górcső alá.

Orosz Fanni Flóra

A 35 éves, szabályos, polgári életet élő Mihály olaszországi nászútja elején otthagyja feleségét az egyik állomáson és egy ellenkező irányba tartó vonatra ül fel. Bejárja Olaszország tájait, hol sietve-űzve, hol komótosan, gyalog és vonattal. Az út egyre messzebbre és mélyebbre vezet, időben és térben egyaránt. Nemcsak külső, hanem belső utazás is ez, ahol a főszereplő megpróbál visszatalálni autentikus, valódi önmagához, ifjúkora vágyaihoz és szereplőihez. 

előadás, Széchenyi istván közösségi ház, programsoroló, döntés
Mennyire véglegesek döntéseink?
Fotó: Shutterstock.com / illusztráció

Vajon utunk során meg tudunk néha állni, ki tudunk szállni és egy más utat választani? Mennyire véglegesek döntéseink? Mennyire tudjuk megőrizni önmagunkat a sokféle szerep és elvárás között? Ezek a kérdések is felmerülnek majd, miközben Mihály, Erzsi és az Ulpius-ház szereplőinek történetét olvassuk. 

Közös olvasásra, együtt gondolkodásra és beszélgetésre várják az érdeklődőket pénteken a Széchenyi István Közösségi Házba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában