Kecskemét

2024.03.19. 17:33

VR-szemüveggel kalandoztak a nagyvilágban a nyugdíjas otthon lakói – galériával

Kecskeméten, a Margaréta Otthonban élőknek havonta lehetőséget kínálnak arra, hogy ismerkedjenek a technikai vívmányokkal, köztük a VR-szemüveggel. A Cédrusnet jóvoltából nemcsak a járóképes lakók, hanem az ágyhoz kötöttek is kalandozhatnak virtuálisan a világ gyönyörű tájain, ismert nagyvárosaiban, miközben akár fel is idézhetik fiatalkorukat.

Sebestyén Hajnalka

A kedden tartott VR-szemüveges rendezvényre ellátogatott Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, Engert Jakabné alpolgármester, valamint Szamler László önkormányzati képviselő. 

Margaréta Otthon, Kecskemét, vr,
Az idősek sorra foglaltak helyet a kényelmes fotelben
Fotó: Bús Csaba

A polgármester köszöntőjében kiemelte: a Rákóczi úton kialakított Digitális Központ pontosan azt a célt szolgálja, hogy a rohamosan fejlődő digitális világgal bárki lépést tudjon tartani. Ebbe az időseket is szerették volna bevonni, ennek egyik pillére, hogy a Cédrusnet helybe viszi a digitális világot az időseknek. Saját nagymamáján is látja, hogy bár fél az újításoktól, technikai újdonságoktól, de van benne nyitottság is kíváncsiság irántuk. Örömmel látja, hogy a Margaréta lakóiban is él a kíváncsiság, keresik az élményeket. A VR-szemüveg pedig lehetőséget ad számukra, hogy a tömegek elkerülésével is megismerjék a világot. A Margaréta Otthon idősei világszerte szinte egyedülállóan élvezhetik a VR-szemüveg nyújtotta digitális programot, hiszen erre máshol nincs példa. Még a Reuters is felfigyelt rájuk.

Szemereyné Pataki Klaudia köszöntője után az idősek sorra foglaltak helyet a kényelmes fotelben, és a VR-szemüveg felvétele után megkezdődhetett a világkörüli utazás. Mindenki maga dönti el, hogy éppen mely földrészre szeretne virtuálisan eljutni. Hegyeket nézne, nagyvárosokban barangolna vagy éppen a kínai nagyfalat pásztázná.

A Cédrusnet vezetője, Molnár Szilárd hírportálunknak hozzátette: egy éve zajlanak a VR-szemüveges foglalkozások, melyen általában 30–40 lakó részt vesz. Sok a visszatérő. Azok sem maradnak le az élményről, akik ágyhoz kötöttek, nehezen közlekednek, nekik a szobába viszik a digitális eszközt. Nagyon jók a visszajelzések: sokan újra élik fiatalkorukat, felelevenítik régi kirándulásokat. Örömmel választanak olyan programot, ahol korábban már maguk is jártak, illetve nagyon kedvelik a tenger alatti élményeket és a karácsonyi vásárokat. Később pedig együtt nosztalgiáznak, és kedvesen elbeszélgetnek a tapasztalatokról.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában