Gördeszka

2024.03.27. 14:54

Skateparkot avattak Kiskunmajsán: extrém sportoknak hódolhatnak a fiatalok – galériával, videóval

Új sportlétesítményt avattak szerdán a Horváth István Sporttelep tőszomszédságában, ahol az extrém sportot kedvelő fiatalok birtokba vehették skateparkot.

Tapodi Kálmán

A több mint ötvenmillió forintból megvalósult létesítményt elkészítését a magyar állam teljes egészében támogatta a Kisváros Fejlesztési Program révén. A 33x16 méter alapterületű majsai skatepályán nyolc különböző elemen gyakorolhatják a kunsztokat az extrém sportok kedvelői. Az új betonpályánál zajvédő falat is emeltek, hiszen a közelben lakóépületek is találhatók.

gördeszka, skatepark, átadó
Az extrém sportot kedvelő fiatalok birtokba vették az új pályát
Fotó: Tapodi Kálmán

– Egy olyan közösségi térrel gyarapodott városunk, amellyel a gyerekeknek, a fiataloknak próbáltunk olyan lehetőséget kialakítani, amely eddig nem volt Kiskunmajsán. Itt egy betonpálya épült, nem egy olyan BMX-pálya, ami fémvázon van. Ez nem egy versenypálya, mi ezt a parkot egy kiinduló pályaként terveztük, aki szeretne extrém sportokkal foglalkozni, tanulni, nekik legyen lehetőségük kipróbálni a különböző trükköket – fogalmazott többi között beszédében Patkós Zsolt, a város polgármestere. 

A sportlétesítmény avatóján a városvezető arra is emlékeztetett, hogy múlt évben elkészült egy pumpapálya a záportározónál, amelynek környéke egyik kedvelt pihenőhellyé vált. Patkós Zsolt arról is szólt, hogy szeretnék a jövőben is bővíteni a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségeit a városban.

Az avatószalag jelképes átszakítása előtt Kullai Attila káplán, iskolalelkész áldotta meg a pályát, majd a Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium diákjai tartottak bemutatót.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu YouTube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában