Gyerekek

2024.03.12. 11:14

Az iskola világával ismerkedtek az óvodások Kiskőrösön

Sokan voltak kíváncsiak szombaton a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájára. A leendő elsősöket és szüleiket várták egy, a kicsik számára vidám és játékos, a felnőtteknek fontos információkkal teli családi délelőttre. Az iskolába hívogató programok sora ezzel lezárult, hiszen az április 18–19-re meghirdetett beiratkozásig már csak az ének tagozatra készülők március 18–19-i meghallgatása van hátra.

Barta Zsolt

Akár iskolanyitogatónak is lehetne nevezni azt az esemény, amely keretében a kiskőrösi óvodásokat várta a helyi Petőfi iskola. Az alsós aulában Grausza Jánosné tagintézmény-igazgató köszöntötte a kíváncsian és izgatottan várakozó családokat, majd körbe vezette őket az intézmény ma még talán labirintusnak tűnő folyosóin, melyek a tantermeknek, szertáraknak és az irodáknak adnak otthont.

iskola, látogatás, gyerekek
A gyerekeket négy helyszínen várta érdekes foglalkozások
Fotó: Subáné Kiss Krisztina

Az eseményről Subáné Kiss Krisztina tájékoztatta a baon.hu-t. Mint írta, a gyerekeket az intézményben három csoportba osztották, és forgószínpadszerűen, négy helyszínen játékos foglalkozásokkal várták őket. Bepillanthattak a robotika világába, ismerkedhettek népi hangszerekkel és játékokkal, rajzolhattak és színezhettek, kérhettek az ügyes kezű tanító néniktől arcfestést és csillámtetoválást, a tornateremben pedig játékos kalandpályán tehették próbára ügyességüket és bátorságukat.

Mindeközben a szülők a kistornateremben teljes körű tájékoztatást kaptak az intézményben folyó oktató-nevelő munkáról, az évről évre megrendezésre kerülő programokról és a beiratkozást érintő legfontosabb tudnivalókról. Lehetőség volt egyéni kérdésfeltevésre és személyes beszélgetésre is a leendő elsős tanítónénikkel. (1. a – Rohoskáné Sinkovicz Mariann, 1. b – Benéné Mihalkó Valéria, 1. c – Királyné Schindler Mónika)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában