Kecskemét

2024.03.19. 10:27

Rendbe tették a parkolóházon elburjánzott növényzetet – galériával

Újabb jótékony megmozdulást szervezett környezetük szebbé tételére a kecskeméti Fejlesszük Együtt Városfejlesztő és Közösségteremtő Egyesület. Segítőikkel közösen hétfőn megtisztították Kecskeméten, a Dobó körút mögötti parkolóház körüli területet.

Sebestyén Hajnalka

Régi vágya vált ezzel valóra a szomszédos Damjanich utcai társasházban élőknek. Néhány hete megkeresték Farkas Ferencné Marikát, a Fejlesszük Együtt Városfejlesztő és Közösségteremtő Egyesület elnökét, hogy megoldást találjanak a parkolóház oldalán lévő elburjánzott növényzetre és nagy mennyiségű falevelek eltakarítására. Sajnos hajléktalanok kedvelt célpontjává vált a sűrűn benőtt terület, akik sok szemetet hagynak maguk után.  

takarítás, Dobó körút, kertészkedés
Megszépült Kecskeméten, a Dobó körút mögötti parkolóház körüli területet
Fotó: Sebestyén Hajnalka

Farkasné Marika elmondta: először engedélyt kért a növényzet rendezésére Győri András főkertésztől. Az engedélyt megkapták, majd közös megbeszélést tartottak a munkálatokról Léber György közös képviselővel, a Garázs Szövetség részéről Balla Imrével, és Harkai György kertgondozóval. 

A tereprendezést hétfőn kezdték el, nagyon sokat haladtak. A Városüzemeltetési Nonprofit Kft. is segítséget nyújtott hozzá, a zöld hulladék elszállításában. Rengeteg szemetet szedtek össze, metszettek, gereblyéztek, sepregettek. Munkálatokban hat önkéntes, 5 városüzemeltetési munkatárs és egy kertgondozó vett részt. A munkálatokkal nemcsak az aktívan résztvevők lehettek elégedettek, hanem a környéken élők is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában