Széchenyi István Közösségi Ház

2024.03.16. 13:40

Országos nyugdíjas ki-mit-tud elődöntőt tartottak Kecskeméten – galériával

Március 14-én a kecskeméti Széchenyi István Közösségi Ház adott otthont a XIV. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca–Népek Zenéje Fesztivál regionális elődöntőjének.

Orosz Fanni Flóra

A Hontravel Kft. 2024-ben tizennegyedik alkalommal rendezi meg az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud rendezvény-sorozatát, melyre párhuzamosan meghívták azokat a fiatalabb korcsoportba tartozó fellépőket, csoportokat, akik a rendezvénnyel párhuzamosan megrendezésre kerülő Népek Tánca–Népek Zenéje Fesztivál fellépői lehetnek. A Hontravel Kft. vezetőségének döntése alapján a cég két nagy rendezvény-sorozatát (Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud, Népek Tánca–Népek Zenéje) összevonták, és ezáltal a résztvevők minden korosztályt képviselnek, a szakmai zsűri értékeléskor az életkori sajátosságokat figyelembe veszi és ez alapján minősíti a fellépőket, csoportokat. Az előző évek gyakorlatához hasonlóan elődöntőiket a nagyobb megyeszékhelyeinken, városainkban tartják, annak reményében, hogy a kisebb településeken működő klubok is bemutatkozhassanak rendezvényükön. Kecskeméten ennek a különleges eseménynek a Széchenyi István Közösségi Ház adott otthont.

ki-mit-tud, nyugdíjas, elődöntő, zene, tánc
A XIV. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje Fesztivál Regionális elődöntője Kecskeméten
Fotó: Orosz Fanni

Az elődöntők lebonyolítását követően a csoportok meghívást kapnak a döntőbe, amelyet Siófokon szerveznek meg május végén, június elején. A jelentkezők a következő kategóriákban csillogtatták meg tehetségüket: szóló ének (népdal, magyar nóta, operett stb.), szóló hangszer, vers- és prózamondás, színjátszás, tánc (néptánc, modern tánc, hastánc, szalontánc, egyéb tánc), népdalkör, kórus, hangszeregyüttes, egyéb (artista, bűvész stb.) és általában minden színpadi produkció, népi játék.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában