Kecskemét

2024.03.26. 16:17

Laczi János tartott előadást a Wojtyla Barátság Központban

Kecskeméten, a Wojtyla Barátság Központ legújabb előadásán a mézzel és a méztermelők mindennapjaival ismerkedhettek meg a sorsközösség tagjai. Az ajándék méz sem maradt el.

Sebestyén Hajnalka

A népkonyhaként is működő intézmény beszámolójából kiderült: a Wojtyla Akadémia programsorozat hétfői előadásában Laczi János kerekegyházi méhész átfogó ismertetőt nyújtott a méhészetet illető legfrissebb piaci tendenciákról, valamint arról, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézniük a méztermelőknek a klímaváltozás kapcsán. Beszámolója végén ajándékként egy láda mézzel kedveskedett a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak.

DSC_0004
Laczi János kerekegyházi méhész tartott előadás a Wojtyla népkonyhán
Fotó: Kapott fotó

A magyar mezőgazdaság egyik kiváló minőségű terméket előállító ágazata a méhészet. Elsődleges feladata a méz és egyéb méhészeti produktumok termelése, a mezőgazdaság számára nélkülözhetetlen megporzás, valamint az ökológiai egyensúly fenntartásához való hozzájárulás. A méhészet gazdasági jelentősége, hogy a lakosság egy részének fő- vagy részmunka-lehetőséget, ezáltal jövedelmet biztosít, az országnak jelentős exportárbevételt produkál. Emellett fontos a lakosság egészséges, kiváló minőségű méhészeti termékekkel történő ellátása. Ökológiai jelentőségét a méhek általi beporzás más módon meg nem oldható folyamatának biztonságos elvégzése adja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában