Átadó

2024.03.13. 19:40

Régi pompájában ragyog a kalocsai Ifjúsági Ház – galériával

– Több pályázatnak és egyedi támogatásnak köszönhetően 2020 óta mindösszesen 237 millió forintot fordítottunk az Ifjúsági Ház felújítására. A mai napon ki tudom jelenteni, hogy az épület kívül-belül teljesen megújult. Nagy büszkeségünk, hogy a felújítás utolsó befejező szakaszát, a több mint 60 millió forintból megvalósuló külső felújítást a város önkormányzata, a gazdasági ereje erősödése következtében, önerőből tudta finanszírozni – mondta Filvig Géza polgármester azon a keddi ünnepségen, amelyet a város emblematikus épülete, az Ifjúsági Ház felújításának befejezése alkalmából rendeztek.

Zsiga Ferenc

Az eseményen Font Sándor országgyűlési képviselő, a képviselő-testület tagjai, az épületet ideiglenesen óvodai célra használó intézmény, Kalocsa Város Óvodája vezetője, valamint a kivitelező cég képviselője vettek részt.

átadó, Kalocsa, szalagátvágás,
Átadták az Ifjúsági házat
Fotó: Zsiga Ferenc

A polgármester beszédében felidézte azt az időszakot, amikor 2022-ben a meglévő óvodák leromlott, veszélyes állapota miatt, szinte egyik napról a másikra 75 óvodás elhelyezését kellett megoldani biztonságos körülmények között. Ekkor esett a választás a felújítás alatt álló Ifjúsági Házra. Filvig Géza köszönetét fejezte ki a néptánc pedagógusoknak, hogy az akkori helyzetet megértették, a próbáikat áthelyezték, és a Lurkópalota mellett épülő új, 75 fős óvoda átadását követően, az Ifjúsági Ház épülete majd ismét a táncoktatás és az egyéb közösségi események méltó helyszínévé válhat.

Szabóné Juhász Ildikó, Kalocsa Város óvodája és Bölcsődéje vezetője köszönetét fejezte ki a kalocsai Generál Építőipari Kft. munkatársainak, hogy a zajhatással járó munkálatokat a gyermekek pihenőidején kívüli időpontokban végezték. 

Az óvodások rövid műsora után a nemzetiszínű avatószalagot Font Sándor, dr. Filvig Géza, Szabóné Juhász Ildikó, a Generál Kft. részéről Szabó László vágta át, majd az óvodavezető, mint az épület „ideiglenes” háziasszonya helyiségről helyiségre járva bemutatta a modernizált épületet, amelyről azt is elárulta, mind a gyerekek, mind a munkatársai nagyon jól belakták és nagyon megszerették.

Az esemény végén Filvig Géza azzal az örömteli bejelentéssel búcsúzott: a Lurkópalota melletti területen májusban megkezdődik az új 75 férőhelyes óvoda pályázati forrásból történő felépítése. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában