Összefoglaló

2024.03.13. 21:05

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 13.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Immár harmadik alkalommal emlékeztek meg az 1848/49-es szabadságharc és forradalom kecskeméti hőseiről a kecskeméti Noszlopy Gáspár parkban szerda reggel.

A szabadságharc kecskeméti hőseire emlékeztek
Fotó: Horváth Péter

Kedden újabb Tündérszépek jelentkezők álltak modellt a kameráink előtt, hogy bebizonyítsák Bács-Kiskunban élnek a legszebb hölgyek.

Kiskunhalas önkormányzata pályázatot hirdetett a kultúra, a sport, a hagyományok ápolása, a lakosság művelődése, a környezet védelme céljából megrendezendő események, programok, rendezvények támogatására.

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából Kecskeméten nagyon sokféle program várja a megemlékezőket. Kecskemét önkormányzata mellett számos partnerintézmény csatlakozott az ünnepi programokhoz.

– Több pályázatnak és egyedi támogatásnak köszönhetően 2020 óta mindösszesen 237 millió forintot fordítottunk az Ifjúsági Ház felújítására. A mai napon ki tudom jelenteni, hogy az épület kívül-belül teljesen megújult. Nagy büszkeségünk, hogy a felújítás utolsó befejező szakaszát, a több mint 60 millió forintból megvalósuló külső felújítást a város önkormányzata, a gazdasági ereje erősödése következtében, önerőből tudta finanszírozni – mondta Filvig Géza polgármester azon a keddi ünnepségen, amelyet a város emblematikus épülete, az Ifjúsági Ház felújításának befejezése alkalmából rendeztek.

A Kecskeméti Járásbíróság gyorsított eljárásban, jogerősen 1 év 3 hónap börtönre és 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy 50 éves kecskeméti férfit, akit a Kecskeméti Járási Ügyészség állított bíróság elé – írja közleményében a Kecskeméti Törvényszék.

Kertészkedés a természettel címmel tartott előadást dr. Gyulai Iván ökológus az Agriculturae Network Kft. meghívására a Bácskai Kultúrpalotában. A nagy számban megjelenő érdeklődők a városból és a környező településekről érkeztek.

Két napon keresztül várták az önkéntes véradókat a városi művelődési központban. A segítők igen aktívavak voltak mindkét napon, így összesen 121-en adhattak vért.

Négyszáz millió forintos beruházás keretében új élelmiszerbolttal bővült az Integrál Zrt. üzlethálózata. Tizennyolcadik ABC áruházukat Kiskunfélegyházán, a Bankfaluban nyitották meg szerdán. Az áruház az Integrál Zrt. saját tulajdonában van, de Coop Üzletlánc, ezen belül az Alföld Régió tagjaként üzemel. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában