Összefoglaló

2024.03.17. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 17.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Idei első lapszámát mutatja be a Mélymerülés Művészeti Magazin Kecskeméten. A lapok eladása után befolyt összeget ezúttal a a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítványnak ajánlják fel.

a nap legfontosabb hírei, összefoglaló, hírek
Két autó karambolozott Bácsalmáson
Fotó: Pozsgai Ákos

Összeütközött két gépkocsi Bácsalmáson, a Rákóczi út és a Gróf Széchenyi István utca kereszteződésében, egy gyermeket kórházba szállítottak.

A kecskeméti Sántha György költő hagyatékát méltán őrzi, ápolja és élteti unokája, Sántha Melinda. Tíz éve abban a jakabszállási kúriában él, ahol egykoron nagyapja is szívesen tartózkodott és írt, és neves magyar kortárs írókat, költőket látott vendégül, mint például Móricz Zsigmondot. Sántha Melinda mindezekről a Hír FM kecskeméti adásában beszélgetett Vizi Zalán szerkesztő-riporterrel.

A Kecskeméti Szent László Lions Club önkéntesek bevonásával tavaszi nagytakarítást szervezett szombaton az Érzékelések kertjébe.

Újabb vulkánkitörés történt az izlandi Reykjanes-félszigeten szombat este, a rendőrség ezt követően rendkívüli állapotot hirdetett.

Árokba hajtott egy gépkocsi a Kiskunmajsát és Jászszentlászlót összekötő út 23-as kilométerszelvényénél. 

Több mint 650 millió forintból fejlődött a bajai Bácska-Logistik Kft., a fejlesztésnek köszönhetően 18 új munkahelyet is létrehoztak.

Elgázolt egy embert egy Vecsés felé közlekedő vonat a XVIII. kerületben, a Szinyei Merse utcánál. 

Megérkezett Kiskunmajsa főterére a Petőfi Irodalmi Múzeum vándorkiállítása. A Petőfi-emlékévek alatt indított Petőfi200 mozgó múzeumbusz vasárnap és hétfőn kereshető fel a katolikus templom előtti téren.

Kecskemét 1950-ben lett Bács-Kiskun megyeszékhelye. Ezekben az években és az ezt követő évtizedekben jelentős változáson ment át a város. Kezdve azzal, hogy lakossága duplájára nőtt, lakótelepeket építettek, új városrészek alakultak ki, és gyarapodott a közintézmények, iskolák száma.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában