Beruházás

2024.02.02. 08:00

Tavaszra felújítják a soltvadkerti sportcsarnokot

A soltvadkerti sportcsarnok felújítása ezekben a napokban még tart, de valószínűleg a hónap végén befejeződnek a munkálatok. Minderről Temerini Ferenc polgármester beszélt a szerdai önkormányzati ülésen, miután Meggyes Attila városatya a beruházással kapcsolatban kérdezte a város vezetőjét.

Barta Zsolt

A felvételen a felújítás alatt álló soltvadkerti sportcsarnok.

Fotó: Barta Zsolt

Az elöljáró elmondta, hogy két pályázat keretében történik a munka. A tetőt kell felújítani, és itt a kivitelezés a villámhárító rendszer bővítését is érinti. Illetve a padozat cseréje is megtörténik. Már elvégezte a kivitelező cég a betonpadló lerakását, jelenleg a száradási folyamat történik. Miután ezzel végeztek, új labdahálót, mozgatható lelátót és egyéb eszközöket is vásárolniuk kell, valamint a munkák végeztével az épület teljes kifestését is megrendelik egy vállalkozásnál. 

A polgármester hírportálunknak elmondta, hogy egy építész szakember átvizsgálta a sportcsarnokot, és egy listányi, még elvégezendő feladatot jelzett a hivatal felé. Azaz, egy következő pályázat keretében ezeket is meg kell majd oldania a város vezetésének. A soltvadkerti sportcsarnok idén lesz 38 éves, ugyanis 1986. augusztus 20-án adták át az ingatlant. 

Az eltelt évek alatt a tetőszerkezet elhasználódott, és az állagmegóvás tekintetében egyre inkább gondot jelentettek a beázások. A játéktér parkettaborítását egy alkalommal újították fel, mely időközben szintén tönkrement. A beruházás teljes költsége 150 millió forint. Ebből mintegy 100 millió forint TAO támogatásból érkezett, a maradék összeget pedig az önkormányzat pótolja, amely 50 millió forintot tesz ki. 

Temerini Ferenc azt is elmondta, hogy a birkózóegyesület is gondolkodik abban, hogy egy önálló, a felújítás alatt állónál kisebb, új edzőtermet építhessenek, a mostani sportcsarnok szomszédságában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában