Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar

2024.02.01. 15:38

A bajai víztudományi kar hallgatója sikeresen szerepelt az ösztöndíjpályázaton

Kilencedik alkalommal hirdették meg a K&H fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázatát. Az idei évben is a műszaki tudományterületi képzésben résztvevő PhD hallgatók, illetve alapképzésben résztvevő hallgatók pályázhattak, közel 50 projekttel. Az ösztöndíjpályázat azokat a felsőoktatási hallgatókat támogatja, akik kutatásuk során új innovatív megoldásokkal foglalkoznak.

Márton Anna

Fotó: Kapott fotó

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar hallgatója, Balogh Levente az alapképzésben résztvevők között volt a legjobb pályázó. Levente az idén végzett építőmérnöki tanulmányaival, de párhuzamosan környezetmérnöki szakot is hallgat, az Ős-Maros hordalékkúp öntözési vízkészletének biztosítása témában írt figyelemre méltó tanulmányt. Konzulensei Bíró Tibor, a víztudományi kar dékánja és Barkász Sándor, a Békés Drén Kft. ügyvezetői voltak – adta hírül az intézmény honlapján

A több millió forintos ösztöndíjpályázat nyertesei olyan kutatási területekkel foglalkoznak, mint a tápanyag-visszapótlási technológiák a növénytermesztésben, a fenntartható vízgazdálkodás vagy a növényi alapú antibiotikumok alkalmazása az állattenyésztésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában