Feljelentés

2024.01.31. 12:07

Rasszista felirat jelent meg egy kecskeméti italdiszkont kijelzőjén

Durván rasszista felirat jelent meg a Kozák Kft. kecskeméti italdiszkontjának LED-paneljén a hét elején.

Horváth Péter

A Izsáki úti üzlet kijelzőjén a „Cigányoknak Tilos a Belépés” volt olvasható a napi akciók helyett

Forrás: Roma Szeretetszolgálat

Frissítés (13:50):

Telefonon beszéltünk a Kozák Kft. ügyvezetőjével, aki elmondta, hogy hétfőn a délutáni órákban, megdöbbenéssel értesültek arról, hogy milyen szöveg fut a kijelzőn, és azonnal feljelentést tettek a rendőrségen. Úgy tudják, hogy a rendőrök már voltak is kint a LED-paneleket gyártó cégnél, hogy megtudják, miként lehet feltörni egy ilyen eszközt.

Korábban írtuk:

A Izsáki úti üzlet kijelzőjén a „Cigányoknak Tilos a Belépés” volt olvasható a napi akciók helyett – számolt be róla a Roma Szeretetszolgálat a honlapján. A szervezet azt írja, hogy elítélik a rasszizmus minden formáját, és megteszik a szükséges jogi lépéseket.

A Kozák Ital még aznap közleményt tett ki közösségi oldalán. – A mai napon megdöbbenve tapasztaltuk, hogy az új Izsáki úton lévő üzletünk LED-panelját feltörték! A kiírt szövegtől teljes mértékben a Kozák Kft. elhatárolódik, és azonnali rendőrségi feljelentést tettünk – olvasható oldalukon.

Kerestük a Kozák Ital ügyvezetőjét, hogy milyen fejlemények történtek az ügyben, de nem tudtuk elérni, közvetlen elérhetőségét pedig az alkalmazottak nem adhatják ki.

A rendőrségnél is érdeklődtünk, hogy érkezett-e feljelentés az esettel kapcsolatban. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya az alábbiakról tájékoztatott. „Elektronikus úton a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz érkezett megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy az esettel összefüggésben a sértett feljelentést tett. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán – információs rendszer vagy adat megsértése vétségének gyanúja miatt – vizsgálják a történteket.”
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában