Baon podcast

2024.01.29. 06:50

Hidrogénhajtású autót mutatott be a klímacsúcson a kecskeméti egyetem csapata – podcast

Magyarországot egyedüliként képviselte a kecskeméti Neumann János Egyetem csapata a hidrogén hajtású járművel Dubajban, a közelmúltban megrendezett klímacsúcson. Erről beszélgetett a Hír FM kecskeméti adásában Vizi Zalán szerkesztő-riporterrel dr. Kun Krisztián, az egyetem adjunktusa, az Innovatív Járművek és Anyagok Tanszék Jármű technológia kutatócsoport vezetője.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: MOME

Elhangzott: a hidrogénnel hajtott jármű története tíz évre tekint vissza. Az egyetem csapata igyekszik mindig egy olyan jármű technológia fejlesztéssel előrukkolni, mellyel próbálják megelőzni a kort, vagy legalábbis irányt mutatni a technológiai fejlődések terén. Így volt ez 10 éve a mikrofogyasztású versenyautóval, majd a szolár autóval. A járműipar folyamatosan új alternatívákat keres, ahogyan az egyetem csapata is, ennek eredménye a klímacsúcson is bemutatott hidrogénhajtású autó. 

A beszélgetés során dr. Kun Krisztián részletesen bemutatta a fejlesztést, mesélt a klímacsúcsról. Jó hír a kecskemétieknek, hogy az autót a közeljövőben több városi rendezvényen is bemutatják majd. 

Részletekért, további érdekességekért hallgassa meg az interjút!

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában