Sürgős esetek

2024.01.11. 15:37

Csípőprotézis műtétet is végeznek mostantól a Bajai Szent Rókus Kórházban

A Bajai Szent Rókus Kórházban 2023. december 13-án elvégezték az első csípőprotézis műtétet, mely egy balesetes 92 éves betegnél történt. Az idős úr már otthon van és nagyon jól érzi magát.

Márton Anna

A Bajai Szent Rókus Kórház

Fotó: Márton Anna

Dr. Tóth Gábor PH.D. főigazgató örömmel újságolta el a történést, kiemelte: megoldották a tárgyi és személyi feltételeket, de jelenleg a sürgősségi helyzeteket tudják ellátni.

– Régi vágyunk volt ami most megvalósult, hogy csípőprotézis műtétet végezzünk. Azóta már csináltunk másik műtétet is. Mostantól úgy tervezzük, hogy csípőprotézis műtéteket csinálunk. Ha begyakoroltuk, akkor a tervezett műtétet is felvesszük a műtéteink közzé – tájékoztatta hírportálunkat dr. Tóth Gábor főigazgató. Fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy jelenleg a sürgősségi eseteket tudják ellátni. A műtéteket Dr. Amairi Faiz és Dr. Cara Alessio végezték.

A főigazgató a legszebb karácsonyi ajándéknak nevezte a csípőműtétet, amihez a személyi és tárgyi feltételeket is teljesítette a Bajai Szent Rókus Kórház.

– Nagy öröm még az egészben, hogy egy fiatal rezidens kolléga volt az egyik, aki végezte a csípőprotézis műtétet. A fiataloknak lehetőséget adunk és így a jövő biztató számukra – hangsúlyozta Dr. Tóth Gábor PH.D. főigazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában