Állampuszta / Kiskunhalas

2024.01.05. 16:30

Családbarát munkahelyek lettek a büntetés-végrehajtási intézetek

Kulturális és Innovációs Minisztérium Családbarát Munkahely Díjának 2023. évi jutalmazottjai között hat büntetés-végrehajtási intézet vált jogosulttá egy éven át a Családbarát munkahely cím használatára.

Tapodi Kálmán

Illusztráció

Fotó: Tapodi Kálmán / archív-felvétel

A Családbarát munkahely támogatja a családon belüli szerepek betöltését, ezzel a munkavállalóit is. Fontos, hogy egy dolgozó olyan munkahelyen találja meg számítását, ahol a magánélet és a munka egyensúlya biztosított – olvasható a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága honlapján..

Az idei évben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet, a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön, a Büntetés-végrehajtás Egészségügyi Központ és a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet nyerte el a megtisztelő címet.

Mint írták: a tanúsítvány elnyeréséhez a büntetés-végrehajtási intézetnek auditáláson kellett részt vennie, mely audit a szervezetben érvényesülő családbarát szemléletről nyújt hiteles képet. A jó gyakorlatok között szerepel munkahelyi gyermekfelügyelet biztosítása, játszószoba kialakítása, szünidei táborok szervezése, valamint anyagi hozzájárulás családi nyaraláshoz. A büntetés-végrehajtási szervezet kiemelt célja az állománymegtartás és olyan különböző programok szervezése, amik formálják és építik a személyi állomány közösségét, valamint figyelmet fordítanak az egészségügyi prevencióra, a családi programok megvalósítására, a kollégáink támogatására, munkaterheik csökkentésére, és a kulturált munkakörnyezet megteremtésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában