Constantinum Intézmény

2024.01.12. 16:50

A rendőrség munkájával ismerkedhettek a diákok a félegyházi nyílt napon – galériával

A rendőri hivatást népszerűsítették a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai azon a nyílt napon, amelyet pénteken tartottak a Constantinum Intézmény Sportcsarnokában. Az esemény népszerűségét mutatja, hogy több mint háromszáz fiatal vett részt a rendőri bemutatókon.

Vajda Piroska

Az eseményt azzal a céllal szervezték meg, hogy a továbbtanulás előtt álló diákok betekintést nyerhessenek a rendőri munka sokszínűségébe

Fotó: Vajda Piroska

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság rendészeti osztályvezetője, Magony János, rendőrőrnagy elmondta, az eseményt azzal a céllal szervezték meg, hogy a továbbtanulás előtt álló diákok betekintést nyerhessenek a rendőri munka sokszínűségébe és rejtelmeibe. A munkatársai bemutatták a közlekedési szakterületet, a bűnügyi technikát, a bűnügyi helyszínelést, a közrendvédelmi beavatkozó szakterületet, illetve a készenléti rendőrség munkáját. Népszerű volt a diákok körében a rendőrkutyás bemutató, de nagy érdeklődéssel figyelték a kommandósok és a bűnügyi technikai részleg felszerelését. 

Kádár Szél Tímea, toborzásért felelős rendőr törzsőrmester a továbbtanulási lehetőségekről elmondta, a határvadász képzésre az általános iskolai bizonyítvánnyal rendelkező diákokat, a tíz hónapos járőrképzésre pedig az érettségivel rendelkező fiatalokat várják. A két éves technikumi képzésre és a közszolgálati egyetem képzéseire pedig szintén az érettségizett diákok jelentkezhetnek. A törzsőrmester hangsúlyozta, a rendőrképzésre jelentkezők nem egy szakmát, hanem élethivatást választanak. Hozzátette, a rendőrségnél azért érdemes dolgozni, mert hosszútávon kiszámítható jövőt biztosít a munkatársaknak.   

Megtudtuk azt is, hogy nem véletlenül a Constantinum Intézményt választotta a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság a nyílt nap helyszínéül, hiszen az intézményben 14 éve rendészeti szakon is tanulhatnak a középiskolások. 

Mindák József igazgató elmondta, nagyon jó kapcsolatot ápolnak a félegyházi rendőrkapitánysággal, illetve a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel. Közösen azon dolgoznak, hogy biztosított legyen a rendőrség megfelelő utánpótlása. Az igazgató hangsúlyozta, mindig elmondják a náluk tanuló diákoknak, hogy a rendészeti technikumi végzettség, vagy később a szakirányú diploma birtokában nagyon sok lehetőség tárul fel előttük, több szakterületen is el tudnak helyezkedni felnőttként. Nem csak a rendőrség berkein belül, hanem a közszolgálati területen a járási hivatalokban, a kormányablaknál, vagy a katasztrófavédelemnél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában