Ünnepség

2023.12.15. 20:46

Kulturális évadzárót és idősek karácsonyát tartottak Tiszaalpáron – galériával

Huszadik alkalommal rendezték meg Tiszaalpáron a Kulturális Évadzárót, mely ezúttal az idősek karácsonya is volt. A rendezvény ötletgazdája Horti Sándor pedagógus, aki a mostani eseményt már nem érhette meg.

Szentirmay Tamás

Az esemény célja, hogy megmutassák a település rejtett kulturális kincseit és tehetségeit

Fotó: Szentirmay Tamás

A szokásostól eltérően ezúttal nem a művelődési ház, hanem az általános iskola tornaterem adott otthont az eseménynek. A rendezvényt az a szándék hívta életre, hogy megmutassák a település rejtett kulturális kincseit és tehetségeit. Dr. Vancsura István polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy Tiszaalpár jelentős kulturális értékekkel rendelkezik, a hagyománnyá nemesedett eseményre árnyékot vet Horti Sándor halála, aki két nappal korábban, 85 éves korában hunyt el. A Bársony Mihály népdalkört 18 éven keresztül vezető tanárra és zenészre egy perces néma felállással emlékeztek a jelenlévők. 

Hagyomány, hogy ilyenkor köszöntik az adott évben született gyermekeket. Elhangzott, hogy a Covid előtt 50 gyermek született egy évben, 2022-ben 65, idén pedig 64. Az Univer Zrt. nevében Sándor Béla jelképesen ajándékot adott át egy édesanyának, majd a többi idén született gyermek számára is eljuttatják felajánlásukat. 

A rendezvényen a Tündérrózsa Óvoda Teknős csoportjának óvodásai mutatkoztak be, majd a Nyugdíjas Baráti Kör spanyol táncot mutatott be. Őket az Árpád Fejedelem Általános Iskola diákjai követték, Novák Ákos és Török Zorán énekelt. A második és negyedik osztályosok látványos produkciót, a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola diákjai pedig modern táncot mutattak be. Őket követték az Árpád Nyugdíjas Klub tagjai követték táncukkal.  A Kádár Lajos Nyugdíjas Klub tagjai Jókai Mór Melyiket a kilenc közül című művét mutatták be. Nagy sikert aratott Novák Gábor Ha én gazdag lennék című musical előadásával. A Móricz Zsigmond Alapfokú Művészeti iskola növendékei hangszeres játéktudásukat csillogtatták meg a közönség előtt, majd az áltlános iskola szülői közösségének tánca következett. A helyi fellépők közül utolsónak mutatkozott be a Bársony Mihály Népdalkör. A műsor utolsó számaként Kovács Nóri Karácsonyi hangok címmel adott koncertet.

A program befejezéseként a nyugdíjasokat rétessel vendégelte meg az önkormányzat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában