TOP

2023.11.13. 17:18

Új csapadékvíz-elvezető rendszert építettek ki Tataházán − galériával

160 millió forintból valósult meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásából a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése Tataházán. A napokban ünnepélyes keretek között adták át az új beruházást.

Márton Anna

Vedelek Norbert, Vörös István és Bányai Gábor vágta át a szalagot

Fotó: Kapott fotó

Az eseményen Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat alelnöke mondott köszöntőt. A szalagátvágáson részt vett Bányai Gábor országgyűlési képviselő, kormánybiztos és Vörös István polgármester is. 

Vedelek Norbert közösségi oldalán ismertette a pályázat részleteit. „2021-ben, még az előző uniós fejlesztési ciklus forrásaira pályázva nyújtotta be Tataháza a csapadékvíz elvezetéséről szóló pályázatát. A TOP pályázatokban az elmúlt években 11 milliárd forint értékben 87 településen valósult meg csapadékvizes projekt. A fejlesztések során 200 kilométer csapadékvíz-elvezető árok épült ki a vármegyében. A projektek nagy száma is mutatja, hogy nagy az érdeklődés a települések részéről a csapadék által okozott problémák kezelésére. Ezekkel a pályázatokkal erre kínálunk megoldást.” 

Az alelnök elismeréssel szólt a gyermekrajz-kiállításról is. „Külön öröm volt a rendezvényt követően a gyermekrajz-kiállítás megtekintése. A gyermeki gondolkodásmód a rajzokon keresztül tükrözi: ez a generáció már kiskora óta szívja magába a természet tiszteletét és a környezettudatosság eszméjét. Mi felnőttek is tanulhatunk tőlük!” − fogalmazott Vedelek. Norbert.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában