Kiskunfélegyháza

2023.11.10. 16:17

Szinte közérdeklődés nélkül zajlott le a közmeghallgatás – galériával

Csekély érdeklődés mellett zajlott le a hagyományos közmeghallgatás csütörtökön Kiskunfélegyházán. A helyi képviselő-testület délután 4 órára a városháza dísztermébe várta a félegyháziakat, hogy elmondják közérdeklődésre számot tartó kérdéseiket és észrevételeiket. A fórumon azonban mindössze négyen intéztek kérdést a városatyákhoz.

Vajda Piroska

Csekély érdeklődés mellett zajlott le a hagyományos közmeghallgatás csütörtökön Kiskunfélegyházán.

Fotó: Vajda Piroska

Az első kérdező a Bikahegyben lakik és arról panaszkodott, hogy a város szélén működő napraforgóolajat előállító gyárból kiáramló gőz egyre nagyobb mértékű, ami zavarja a környékben élőket. A megszólaló szerint balesetveszélyes is, mert a gőz gyakran ködszerűen árasztja el a környékbeli utakat. Csányi József polgármester a felvetésre reagálva elmondta, a gyár működése környezetvédelmi kérdés és nem önkormányzati hatáskör, de továbbítják azt az illetékes hatóságoknak. 

A második kérdező a Homokhátság elsivatagosodásával kapcsolatban mondta el aggodalmait, míg a harmadik felszólaló a város járdáinak az állapotát kifogásolta. Ugyanakkor a Kossuth utcán ültetett tulipánokkal sem értett egyet. Szerinte inkább cserjéket kellett volna telepíteni a főutcára. A járdák minőségével kapcsolatban a polgármester elmondta, folyamatosan dolgoznak azok akadálymentesítésén, a tulipánokat ért kritikára reagálva annyit mondott, hogy eddig mindenkinek nagyon tetszett a platánfák közé ültetett több ezer virág és ezen nem is terveznek változtatni. 

A negyedik felszólaló a fakivágások okán emelt szót. Azt sérelmezte, hogy nem kapott engedélyt a házuk előtt, közterületen álló fa kivágásához. Az önkormányzat által ültetett fa ugyanis rongálja a házukat. Felvetésére dr. Faragó Zsolt jegyző elmondta, bár nagyon sajnálja a díszcseresznyefa kivágását, de természetesen megértik a problémát, amit mielőbb orvosolni fognak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában