Tájékoztatás

2023.11.04. 14:58

Kezdődik a fakitermelés Kecskeméten, az Izsáki úti véderdőben

November 10-én kezdődhet meg a fakitermelés Kecskeméten, az Izsáki úti véderdőben. Az ott élőknek a kerítésükön kívül, a véderdő területén tárolt eszközeiket, autóikat el kell távolítani a munkálatok akadálytalan elvégzése miatt. A részletekről Szabó Lajos erdőmérnök, Kecskemét Város erdeinek erdészeti szakirányítója számolt be.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: MW-archív / illusztráció

Elmondta: az Izsáki úti véderdő Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyonkezelésében áll. Mivel ez az erdő közvetlenül lakóövezet mellett található, ezért ezen erdőknek a léte, állapota, illetve bennük történő erdőkezelési munkák közvetlenül is hatással vannak a lakosság mindennapjaira.

A város közgyűlése által elfogadott modern szemléletű erdőkezelési koncepció alapján az elmúlt évben több erdészeti munka valósult meg. Az elkövetkező időszakban az Izsáki úti véderdőben terveznek fakitermelést, melynek legfontosabb céljai: a kiszáradt fák által okozott veszélyhelyzet megszüntetése; az erdő jelenlegi állapotának javítása, diverzifikálása, az elegyesség növelése, az ökológiai stabilitásának növelése, valamint a véderdő funkció fejlesztése.

Szabó Lajos erdőmérnök, Kecskemét Város erdeinek erdészeti szakirányítója
Fotó: Bús Csaba

A szakember hozzátette: ezúton is szeretnék kérni az érintett lakókat, hogy a kerítésükön kívül, a véderdő területén tárolt eszközöket, anyagokat, autókat távolítsák el a területről. Felhívta arra is a figyelmet, hogy a fakivágási munkák már november második felében elkezdődnek és a munkálatok során a területen lévő idegen anyagok, tárgyak akadályozhatják, esetleg veszélyeztethetik a munkavégzést, illetve ezen tárgyak megsérülhetnek, összetörhetnek a munkálatok közben.

A munkálatok várható kezdési időpontja november 10.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában