Múltidéző

2024.05.19. 14:00

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Baon.hu

Ha önnek is van olyan képe, mely valamiért emlékezetes, és szívesen megmutatná másoknak is, ossza meg velünk! Fontos, hogy olyan felvételről legyen szó, mely 2004 előtt készült. A képhez rövid leírást is kérünk: kiket vagy mit ábrázol, hol és mikor készült.

A fényképet elküldheti postai úton: Petőfi Népe szerkesztősége, 6000 Kecskemét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] címre. Mottó: Fényképes múltidéző (a postai úton érkezett fotókat felhasználás után visszaküldjük). A megjelenése ingyenes. Előre is köszönjük!

Beküldött fotó

Gigor család 

Kecskemétről Csordás Erzsébet anyai nagyszülei fotójával nosztalgiázna. Az 1937 körüli fénykép Gigor Jánost és családját örökítette meg Lakiteleken. A szülök, János és Erzsébet gyermekeik – Mihály, Terézia és Erzsébet – körében látható. Erzsébet volt olvasónk édesanyja.

Beküldött fotó

Óvoda 

Tiszakécskéről Tajti Lászlóné Gizike 1980-ba kalauzolná el a régi fotók kedvelőit. Egy tiszakécskei óvodai rendezvény kedves pillanatát mutatja a fénykép, ahová olvasónk keresztfia járt. Gizike leírta: szívesen gondol ezekre az évekre, amikor még gyermekei kicsik voltak, és ő maga is fiatal volt. Akkoriban még összejártak a családok, igazi jó közösségek voltak.

Beküldött fotó

Kollégiumi ápolónő 

Kecskemétről Balogné Imrefi Anna a hetvenes évek végét elevenítené fel az Országos Nevelő Intézet (ONI) életéből. Pintér Jánosné Eszti néni a kollégium ápolónője látható az általános iskolás gyerekek körében, mindenki nagyon szerette. Olvasónk maga is többször volt a betegszobán, és mindig számíthatott rá. A képen látható még Komonyi Ottilia pedagógus és a gyerekek, Zámboki Ildikó, Gyöngyösi Orsi, Lengyel Gyöngyi, Rácz Gabika, Rebek Irénke, Nagy Mária.

Beküldött fotó

Andrássy család 

Páhiról Andrássy Gyula egy régi családi fotót osztana meg. Az 1960-as években készült felvételen az Andrássy család látható. Középen áll olvasónk, Andrássy Gyula, valamint felesége, Makány Mária, illetve elsőszülött fia, Gyula.

Beküldött fotó

Mollináry-bakák 

Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes 1915-re tekintene vissza. A Császári és Királyi 38. Mollináry Gyalogezred 1868-tól Kecskemétről és környékéről kapta a hadkiegészítését. Valamelyik alegysége mindig a hírös városban állomásozott. A Nagy Háború valamennyi arcvonalszakaszán bevetették a Mollináry-bakákat. A képen a 38/III. zászlóalj tisztikara pózol 1915 késő őszén.

Beküldött fotó

Iskolai emlék 

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár egy kedves iskolás emlékét idézné fel ezzel az 1975-ös fotóval. Az iskola környezetét tették rendbe a gyerekekkel. Olvasónk örömmel gondol vissza a vidám hangulatú eseményre.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában