Kirándulás

2023.11.18. 21:24

A jakabszállási népfőiskolások Mórahalomra kirándultak

Hamarosan megkezdődik a Jakabszállási Népfőiskola őszi-téli előadás-sorozata, melynek nyitányaként a törzshallgatók közös kiránduláson vettek részt Mórahalmon. A részletekről a népfőiskola főszervezője, Szabó Mihály önkormányzati képviselő adott számot.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Kapott fotó

A Jakabszállási Népfőiskola hallgatói kiegészülve a civil szervezetek képviselőivel, helyi intézményvezetőkkel a napokban a Lakiteleki Népfőiskola közreműködésével és támogatásával látogatást tettek a Mórahalmi Kapocs Népfőiskolán.

A 41 fős társaság tartalmas előadást hallgathatott meg a népfőiskola működéséről. Az 53 éve alakult Mórahalmi Parasztkórus pedig népdal csokorral kedveskedett számukra.

Az előadás után látogatást tettek az Ezer Év Parkban, melyet lenyűgözve tekintettek végig. A 48 makett között látható többek között az aradi városháza, a csíkszeredai Mikó-vár, a gyulafehérvári székesegyház, a kecskeméti színház és tihanyi Bencés Apátság. Emellett az oktatóteremben előadást hallhattak az 1956-os eseményekről és annak hatásáról a székelységre, Kolozsvárra és egyetemi ifjúságra.

A csapat elutazott Szegedre a Dóm látogatóközpontba, ahol dr. Kis-Rigó László Szeged-Csanád vármegye püspöke fogadta őket. A látogatás során betekintést kaptak a Dóm és Dóm tér építésének történetébe. Megtekintették a kiállítást, megismerhették a Dömötör torony történetét, a fogadalmi templom, a Dóm híres orgonáját, amelynek sípjai a kóruson, a kupolában és a szentély két oldalán találhatók. Élményekkel gazdagodva léptek ki a templom ajtaján.

Szabó Mihály végül elmondta: az út alatt szerzett tapasztalatok és visszajelzések is megerősítették abban, hogy folytatnia kell Jakabszálláson a Népfőiskolai előadás-sorozatot, mert sokan igénylik az újabb és újabb ismereteket. Hamarosan megtartják az évad első előadását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában