Program

2023.10.07. 07:00

Zöld Pikniket tartanak a kecskeméti Erdőparkban

Kihasználva az októberi jó időt, szabadtéri programmal készülnek a kecskemétieknek.

Orosz Fanni Flóra

Fotó: Orosz Fanni Flóra

A Fenntartható Fejlődés Civil Szakkerekasztal szervezetei sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a kecskeméti Erdőparkba 2023. október 14-én szombaton, a 9-14 óráig tartó Piknikjére. Várják az Erdőpark létrehozóit, támogatóit, önkénteseket, érdeklődő városlakókat, akik szívesen ismerkednek, megosztják gondolataikat, kíváncsiak a kecskeméti civil közösségek tevékenységére. 

Ugyanakkor azok számára is izgalmas esemény lehet, akik még nem jártak az Erdőparkban, szeretnek a szabadban időt tölteni, sétálni, gyerekeikkel a természetben piknikelni, játszani, ismerőseikkel néhány órát eltölteni. Lehetőség lesz csoportos beszélgetésekre, melyeket a szervezők készítenek elő, és bármelyikhez szabadon lehet csatlakozni: 

A megnyitó 9 órakor kezdődik, aminek keretein belül jobban megismerhetik az Erdőpark-koncepciót. A nap további részében közös beszélgetés is lesz a a közösség által támogatott mezőgazdaságról, a Rövid Ellátási Lánc jelentőségéről, a városi agrár-lehetőségekről. Fél 12-től csoportos sétát tartanak, amely közben szó esik a vízháztartás aktuális problémáiról, a biodiverzitás fontosságáról, a természetközeli megoldások kereséséről és ezek megjelenéséről. A Piknik alatt folyamatosan gyermek-foglalkozások, illetve játszási lehetőségek lesznek. A piknik alatt könyvbemutatóra is sor kerül, Komlósi Amina fogja Alander-Baltosée „Jamilanda” című könyvét bemutatni. Mindazokat, akik saját poharat és evőeszközöket hoznak, a közösségi asztalnál egyszerű ebéd és frissítő várja 13 órától. Ne maradjon otthon a letelepedésre alkalmas pléd sem! 

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amire egészen október 10-ig van lehetőség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában