Kecskemét

2023.10.12. 19:42

Lenyűgöző előadást tartott a gyerekeknek az ismert állatorvos az Ifjúsági Otthonban – galériával

Miből lesz a cserebogár? címmel tartották meg csütörtökön a Fürkész játékos természetismereti sorozat előadásait a kecskeméti Ifjúsági Otthonban. Dr. Szappanos Albert állatorvost lenyűgözve hallgatták a gyerekek.

Sebestyén Hajnalka

Dr. Szappanos Albert állatorvost lenyűgözve hallgatták a gyerekek

Fotó: Bús Csaba

Hosszú évek óta sikerrel fut a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Fürkész játékos természetismereti sorozata. Minden hónapban egy alkalommal más-más program várja az óvodásokat, az 1-2. osztályos kisiskolásokat. Egy nap alatt óránkénti váltásban több csoportot is fogadnak.

Az októberi program – a Miből lesz a cserebogár? – során játékos ismerkedésre invitálták a kicsiket. Megtudhatták: hogyan készülnek az őszi-téli hónapokra az ízeltlábúak, megismerhették a rovarok testfelépítését, életmódját. A foglalkozást dr. Szappanos Albert állatorvos vezette. A gyerekek nagyon élvezték a programot. 

A Fürkész-sorozat következő előadásai november 9-én, csütörtökön lesznek. Megyünk az orrunk után! címmel játékos ismerkedésre várják a gyerekeket a testrészeik, érzékszerveik által, érzékelő játékokkal. A résztvevők beszélgetnek majd az érzékszervek védelméről, a balesetek megelőzéséről. A foglalkozást vezeti: Lipóthné Komjáti Andrea, a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezetének igazgatója.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában