Kecskemét

2023.10.12. 17:37

Érzékenyítő foglalkozást tartottak az Érzékelések kertjében – galériával

Kecskeméten, a rákóczis diákok csütörtökön játékos formában megtapasztalhatták nem látó embertársaink napi gondjait, nehézségeit, a segítségnyújtás formáit.

Sebestyén Hajnalka

A diákok játékos formában megtapasztalhatták nem látó embertársaink napi gondjait

Fotó: Beküldött fotó

A nemzetközi lions mozgalom egyik legfontosabb tevékenysége a látás védelme, ennek jegyében a Kecskeméti Szent László Lions Club több programot is szervez októberben, a „Látás hónapjában”. 

Csütörtökön érzékenyítő délelőttöt tartottak a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola szomszédságában található Érzékelések kertjében. A mesés foglalkozáson az iskola 4. a. osztályos tanulói vettek részt. Hat nehéz próbát kellett kiállniuk a sötétség birodalmában, hogy visszahozzák a fényt a Földre.

A gyerekek dr. Mihályné Kömlei Krisztina tanárnő vezetésével és a klubtagok irányításával két csoportban, játékos formában tapasztalhatták meg nem látó embertársaink napi gondjait, nehézségeit, a segítségnyújtás formáit. A klub által létrehozott és két éve átadott Érzékelések kertje kiváló lehetőséget ad, hogy a gyerekek átéljék a többi érzékszerv fontosságát, így a kézzel, lábbal tapintást, az illatok felismerését, a hangok nyújtotta élményeket, az ezekkel való tájékozódást, az egymásba való bizalmat, a csak szóval történő irányítást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában