Összefoglaló

2023.10.06. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. október 6.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Fotónk a fülöpjakabi frontális karambol helyszínén készült, ahol egy motoros vesztette életét

Fotó: Donka Ferenc

Frontálisan ütközött egy motoros és egy Fiat Ducato az 5302-es számú út 36500 méterénél, Kiskunfélegyháza és Fülöpjakab között pénteken. A balesetben a motoros meghalt.

Vádat emelt a Kiskőrösi Járási Ügyészség csalás miatt azzal férfival és az anyjával szemben, akik idén júliusban a férfi barátnőjétől közel egymillió forintot csaltak ki azzal a hamis ürüggyel, hogy az osztrák határon egy korábbi pénzbüntetés meg nem fizetése miatt a férfit őrizetbe vették.

Egyre nagyobb médiafigyelem övezi az energiaitalokat. Szinte havonta jelennek meg cikkek arról, hogy gyerekek lettek rosszul egy-egy doboz energiaitaltól, sőt volt olyan eset is, amikor egy gyermek halálát okozta egy ilyen ital fogyasztása. Vajon miért isszák mégis egyre többen, még akkor is, ha tudják, hogy fogyasztásuk veszélyt jelenthet az egészségükre? Egyáltalán mi a baj az energiaitalokkal? A színes, vonzó dobozos energiaitalokat miért nem fogyaszthatják gyerekek? Dr. Suba Melinda kecskeméti gyermekorvos válaszol.

Összeütközött két személyautó Soltvadkert közelében, a 54-es főút 43-as kilométerénél. A város önkormányzati tűzoltói áramtalanították a járműveket. 

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók őrizetbe vették a 28 éves román gyanúsítottat, aki egy bicskával hátba szúrta 34 éves román ismerősét.

Csütörtökön lépett életbe az első forgalmirend-változás Kecskeméten, az Izsáki úton az útépítési munkálatok kapcsán, megnyitották az Olimpiai utcai ágat. Hétfőtől pedig már a Vízmű utca és a Könyves Kálmán körút felől is elérhetővé válik az Izsáki út. A részletekről Kiss Boglárka, az Építési és Közlekedési Minisztérium vezető kommunikációs munkatársa adott számot a Gong Rádió Téma műsorában.

A magyartarka szarvasmarha nemzeti kincs, veszélyeztetett fajta – hangzott el az egyik fontos megállapítás a Magyartarka Tenyésztők Egyesülete, az Agrofeed és a Kal-System cégek közös rendezvényén, amelyet csütörtökön tartottak az öregcsertői művelődési házban, majd a Tamás család Hérkány Farm tehenészetén rendeztek meg az ország minden tájáról érkező mintegy száz tenyésztő részvételével.

Kecskemét több helyszínén is koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak pénteken október 6-a, az aradi vértanúk emléknapja alkalmából. A Noszlopy Gáspár parkban és az Aradi vértanúk terén is megemlékeztek a 1848-as kivégzett tábornokokra.

Az árusok azt mondták, hogy jó volt a pénteki piac Izsákon. Azaz az embereknek volt pénzük vásárolni. Szétnéztünk, hogy milyen árak is vannak a helyi csarnokban.

„Kukoricás üzem” elnevezést kapta a Pata József Gépipari Kft. legújabb üzemcsarnoka, amelynek ünnepélyes avatóját pénteken tartották. Mint elhangzott: nem váltott profilt a családi vállalkozás, csak egy kukoricaföld helyén épült fel a cég tizedik gyártócsarnoka. A 30 éve alapított vállalkozás területén ugyanis már csak ott maradt beépíthető terülelet, így oda került a több mint egymilliárd forintba kerülő csarnok.

A Tájházszövetség október 5–7. között Európa Kulturális Fővárosában, Veszprémben rendezi XX., jubileumi országos szakmai találkozóját. A szakmai konferencia napján, október 6-án került sor Az Év Tájháza kitüntető cím átadására, melyet a szövetség legrangosabb elismeréseként idén a kiskőrösi Szlovák Tájház nyert el.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában