Összefoglaló

2023.10.21. 21:08

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. október 21.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Tizenhat éve kötött testvértelepülési megállapodást Borota és a vajdasági Pacsér

Fotó: Pozsgai Ákos

Balogh Levente és csapata, a Nemzeti Vágtán leggyorsabb lovasa címet elnyerő Tóth Tamara, valamint edzője Molnár Gyöngyi is megtisztelte jelenlétével a pénteken kezdődő kecskeméti Őszi Helyi Termék Ünnep megnyitóját. Az ünnepség részeként sokakat vonzott a Nagy Koccintás is.

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 29 éves hajléktalan férfinak, akit lopással gyanúsítanak.

A petőfiszállásiak régi vágya teljesült azzal, hogy elkészült a helyi Csicsergő Óvoda saját közlekedési pályája.

Itt az igazi ősz, a megfázások időszaka. Dr. Nagy Beáta házi gyermekorvos és homeopata szakorvos volt a Gong rádió Mai téma című műsorának vendége hétfőn, ahol a gyermekeket érintő őszi betegségekről beszélt a szakember.

Elgázolt egy embert a vonat Cegléd és Nyársapát között szombaton reggel.

Egyre látványosabban közelítenek egymáshoz, mondhatni lassan összeérnek a Kalocsa-Paks híd elemei. A kivitelező Építési és Közlekedési Minisztériumot kérdezte a teol.hu arról, hogy áll most a beruházás.

Borzasztó balesetben vesztette életét egy 25 éves mentőápoló néhány napja. Pocsai István autójával éppen hazafelé tartott a munkából, amikor Püspökladánynál megcsúszott a nedves úton, és egy kamionnak csapódott. A kocsi kigyulladt, a férfinek esélye sem volt kimenekülni a roncsból, a helyszínen meghalt.

A kecskeméti időseket, a jelen aktív, tevékeny alakítóit, a közösség megbecsült tagjait köszöntötte Kecskemét Önkormányzata és az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Idősgondozó Szolgálata az idősek világnapja alkalmából rendezett ünnepségen szombaton, a Hírös Agórában. Az eseményen a Kecskeméti Idősekért Díjat is átadták a szervezők.

Négy év után ünnepelhetett újra együtt Borota és a szerbiai Vajdaságban, a Kriván folyócska partján, Szabadkától mintegy 30 kilométerre lévő Pacsér küldöttsége. A két település vezetői 16 évvel ezelőtt kötöttek testvértelepülési megállapodást, azóta számos, elsősorban közös kulturális program valósult meg. A pacsérieket a borotai művelődési házban rendezett ünnepségen látták vendégül.

Kiskőrösön a napokban rendezték meg a mazsorettfesztivált, amelyen debreceni, solti, kiskunfélegyházi, sárvári és persze kiskőrösi táncosok is felléptek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában