Kecskemét

2023.10.21. 06:50

Nagy koccintás is volt az Őszi Helyi Termék Ünnepen – galériával

Balogh Levente és csapata, a Nemzeti Vágtán leggyorsabb lovasa címet elnyerő Tóth Tamara, valamint edzője Molnár Gyöngyi is megtisztelte jelenlétével a pénteken kezdődő kecskeméti Őszi Helyi Termék Ünnep megnyitóját. Az ünnepség részeként sokakat vonzott a Nagy Koccintás is.

Sebestyén Hajnalka

Kedvükre koccinthattak a térségi borászatok nedűiből

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Nagykorú lett az Őszi Helyi Termék Ünnep Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület 18. alkalommal hívta életre a helyi termékeket is népszerűsítő rendezvénysorozatot. Péntektől vasárnapig ezúttal is változatos programkavalkád várja az érdeklődőket, több koncerttel.  

Az Őszi Helyi Termék Ünnepnek és Aranyhomok Portéka Vásárnak Kecskemét főtere ad helyet. A péntek kora esti megnyitón Szabó Sándor tárogatóművész játszott elsőként, majd Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Kistérségi Egyesület titkára mondott köszöntőt, kiemelve a négy napos rendezvény programjait.

A rendezvényt Frittmann János, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának és a Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke nyitotta meg. A helyi termékek kapcsán kiemelte a kunsági borvidék nedűinek egyre nagyobb elismertségét. Elmondta: 

ma a 45 év alatti korosztály körében az itteni borvidék borai a legnépszerűbbek. 

Kecskemét város részéről Szamler László önkormányzati képviselő szólt, hangsúlyozva a helyi és környékbeli termelők munkájának fontosságát és eredményességét. 

Tizedik évfordulóját ünnepli az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület égisze alatt működő Kecskeméti Tanyai Termék Piac is, ezen alkalomból köszöntőt mondott Gáspár Ferenc, a Nemzeti Agrárkamara Bács-Kiskun Vármegyei Szervezetének elnöke, valamint átadta „Az év Kecskeméti Tanyai Termék Piac gazdája” díjat és a vele járó vándorserleget a Lajosmizsén élő Mészáros Zoltánnak, akit sokan ismernek és szeretnek a házi savanyúságainak köszönhetően. 

Idei év újdonságaként szombat délután 17 órától bemutatkozik a 16. Nemzeti Vágta bajnoka, Kecskemét város győztes lovasa és csapata. A rendezvényre kilátogató közönség találkozhat 2023 leggyorsabb lovasa címet elnyerő Tóth Tamarával, felkészítőjével, Molnár Gyöngyivel és a tulajdonossal Balogh Leventével, a Szentkirályi Magyarország tulajdonosával. A résztvevők között köszöntik még a Kishuszár Vágta szentkirályi lovasát Rozs Anna Júliát, a helvéciai lovas Nagy Gábort, valamint a szentkirályi lovas Csíki Árpádot. A lovasok 1.30-kor vonulnak be a főtérre, a pódiumbeszélgetés 17 órakor kezdődik.

A pénteki megnyitóra Balogh Levente és csapata személyesen is ellátogatott. A színpadon állva Balogh Levente elmondta: 16 évvel ezelőtt ő maga is indult a Vágtán, most azonban végre teljesült az álma, ha nem is ő, de csapata győzött. 

A megnyitó műsor további részében a Mathiász János Borrend jóvoltából bemutatkoztak a nagyközönség előtt a 2023. évi Kecskemét Város Bora címet viselő borok is, a Damax Kft. Cserszegi fűszeres, illetve a Polyák Borászat Grand Kékfrankos bora. A térségi koccintás a Mathiász János Borrend közreműködésével valósult meg. Kocsis Pál a borrend elnöke, nagymestere köszöntötte a közönséget, Kisari István kancellár rövid ismertetőt nyújtott a „Város Bora” versenyről, végül a Térségi Nagy Koccintást felvezette Szabó Attila ceremóniamester.

A kiemelt meghívott vendégek mellett a Széchenyi István vendéglátó középiskola diákjai kiszolgálása mellett a rendezvényre érkezők is kedvükre koccinthattak a térségi borászatok nedűiből.

 

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában