Ünnepség

2023.10.06. 17:37

40 éves jubileumát ünnepli a Kecskeméti EGYMI Juhar Utcai Tagintézménye – galériával, videóval

A kecskeméti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (EGYMI) Juhar Utcai Tagintézménye fennállásának 40. évfordulóját ünnepelték pénteken.

Horváth Péter

A kecskeméti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (EGYMI) Juhar Utcai Tagintézménye fennállásának 40. évfordulóját ünnepelték pénteken.

Fotó: Bús Csaba

Az EGYMI gyermekeinek vidám matróz táncát és a pedagógusok ünnepi műsorát követően Pálfi Tamás, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója mondott köszöntőt, melyben kifejtette: az esemény alkalmas arra, hogy felidézzék az intézmény történetének meghatározó eseményeit, személyiségeit. Méltatta az EGYMI munkatársait, akik mindig kiemelt figyelmet fordítanak a sajátos nevelési igényű gyermekek kompetenciáinak fejlesztésére, képességeik kibontakoztatására, a tehetséggondozásra. Kiemelte, hogy a jubileum jó alkalom arra, hogy megemlékezzenek azok munkájáról, akik megalapozták és ma is megalapozzák az oda járó gyerekek jövőjét.

Dr. Benczéné Csorba Margit, az EGYMI Országos Egyesületének elnökségi tagja üdvözlő beszédében elmondta, hogy a 40 év egyben sok és kevés is. Sok akkor, ha arra gondolunk, hogy növekszik a gyermeklétszám, egyre súlyosbodó problémákkal kell szembenézni. De kevés akkor, amikor mindent megtesznek, de mégis sokkal több mindenre lenne szükségük.

Homoki Márta, a Kecskeméti  EGYMI intézményvezetője méltatta az elmúlt évtizedek munkáját.

Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a városvezetés támogatta és a jövőben is támogatja az intézményt. Kiemelte, hogy a tagintézmény sokat változott az elmúlt 40 évben, az épület modernizálódott és új oktatási módszereket is bevezettek, a pedagógusok pedig törekedtek a legmagasabb minőségű oktatást nyújtani. A köszöntő után Nemcsik Mátyás egy Bozsó János- replikát ajándékozott Tóth Marianna intézményvezető-helyettesnek.

Ezt követően Tóth Marianna előadásában visszatekintett a tagintézmény életének kiemelkedő szakaszaira, és beszélt pedagógiai céljukról is, ami a sajátos nevelési igényű gyermekek segítése a társadalomba való beilleszkedésre.

Az eseményre az ország más városainak EGYMI-jeiből is érkeztek szakemberek, és az ünnepséget a mesterpegadógusok gyógypedagógiai és pszichológiai témájú konferencia-előadásai követték. 

A cikkben szerelő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában